Löpning Lopp

Finalloppet

Idag var det så dags för Finalloppet och jag var taggad från topp till tå. För en dag i november hade vädret knappast kunnat bli mycket bättre: 9 grader och framförallt inget regn. Så jag tog mig iväg till Skatås med glatt humör och var riktigt sugen på att springa.

IMG_8995

 

Det kändes riktigt bra hela vägen, sprang dessutom i alla uppförsbackar (och de är inte få i Skatås). Jag lyckades t.o.m. springa om folk i dessa uppförsbackar. Grym känsla. Det var rätt tungt emellanåt, men det ska det ju vara, annars har man väl inte gett allt man kan. Och så att få spurta förbi några trötta stackare precis innan mål: en ny favoritkänsla! Och så allt folk som hade hunnit samlas innan målgång, så trevlig känsla att bli hejad på av folk som man inte ens känner!

IMG_9003

 

Sprang över mållinjen efter 30:07. Störde ihjäl mig på det ett bra tag innan jag kom på att banan faktiskt var längre än 5 km. Stör dock ihjäl mig lite på att det inte framgår i resultatet. Men enligt arrangörerna var banan längre än 5 km, och får man tro min Garmin var den 5,2 km. Så jag är ändå nöjd med mina 30:07. Framförallt är jag nöjd med känslan, att jag fixade att springa på utan att stanna för att hämta andan eller gå i någon backe.

IMG_8997

Nu känns det riktigt gott att träna hela vintern och komma igång och springa 10 km-lopp till våren. Det första blir nog Göteborgsvarvets seedingslopp i mars. Så skönt att avsluta (en något kort) säsong med ett så skönt lopp, med pigga och starka ben och bra känsla. Känner att jag har kommit en bra bit sedan jag lite lätt började powerwalka/jogga i juni, så glad att jag anmälde mig till Finalloppet och att det fick bli årets sista. Nästa år kör jag definitivt en längre bana på detta lopp!

IMG_9002

 

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Linnea
  2 november, 2013 at 15:22

  Gratis till ett härligt lopp! Och medaljen! Älska medaljer. 🙂

  • Reply
   idaaspens
   2 november, 2013 at 22:10

   Tack! Ja medaljerna är ett stort plus med att springa lopp! 😀

 • Reply
  Saras Träningblogg
  2 november, 2013 at 16:41

  Wiiiee! GRATTIS!! Grymt sprunget! Vilken rolig dag det var 😀

  • Reply
   idaaspens
   2 november, 2013 at 22:11

   Grymt roligt lopp, perfekt väder också, det var ju bara ett nöje att springa. Längtar redan till nästa år!

 • Reply
  Rund är också en form!
  2 november, 2013 at 20:28

  Nästa år SKA jag springa finalloppet, oavsett om foten strejkar eller inte! Haha! 🙂
  Bra gjort! Du kan väl hänga med på vårtävlingarna i skatås i mars? Jättebra arrangemang (det också). 🙂

  • Reply
   idaaspens
   2 november, 2013 at 22:12

   Fick googla vårtävlingarna – verkar ju kul! Ska jag definitivt köra! Roligt med lopp så pass tidigt på året ändå, längtar redan!!

 • Reply
  Springa eller inte springa? Det är frågan. – Träningsblogga
  27 oktober, 2015 at 12:07

  […] olika distanser; 5, 10 och 19 km. För min del lutar det såklart åt 10 km. Jag sprang 5 km för två år sedan, och är sugen på att testa detta lopp en gång till. Jag känner mig i och för sig inte i min […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: