Intervallpass Löpning

De första intervallerna och rastlösheten på löpbandet.

Inspirerade nästan mig själv när jag satt och funderade på träningsprogram, så när jag skulle ta tag i dagens träning bestämde jag mig för att testa detta med intervaller. Och så tänkte jag testa att springa inomhus. På löpband alltså. Så jag tänkte ut vad jag skulle göra och bestämde mig för att vara jättenoga med att göra just det.

Superenkelt skulle det bli:
3 km jogg
5 x 1 min intervaller (i 4:17-tempo blev det) med 30 sek vila mellan
2 km jogg

En himla tur att jag hade bestämt hur långa joggbitarna skulle vara, för HERREGUD VAD TRÅKIGT DET VAR ATT SPRINGA PÅ LÖPBAND. De som hatar löpning måste göra det för att de springer på löpband. Det är den enda förklaringen. Tänk att köra ett långpass på löpband!
Däremot älskade jag intervallerna. Lagom långa och lagom många och det funkade ju kanon att springa intervaller på löpband. Inte tråkigt alls. Det kommer jag definitivt göra om, men det blir nog inte så många kilometers jogg på samma gång. Nej, ska det springas längre än 5 km, då springs de utomhus from now on.

Lite besviken på mig själv att jag inte kommit igång med intervallträning tidigare, nu ska det helt klart bli en återkommande del av mitt träningsupplägg. Ett bra första pass idag, men i fortsättningen ska jag nog försöka mig på fler intervaller än dagens fem.

Nöjd med dagens träning i alla fall, och den är inte slut ännu. Ikväll står flamenco på schemat och innan dess ska spackel slipas, säkert ett träningspass i sig det.

IMG_1427

Trötta men nöjda ben

Trötta men nöjda ben

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Rund är också en form!
  12 februari, 2014 at 17:36

  Klart man får ”mjukstarta”! Det är t.o.m. bra att göra det. Intervaller ökar skaderisken, om man inte är försiktigt. Så bra där! 🙂
  Just på vintern är det lättare med intervaller på löpbandet. På sommaren är det faktiskt ganska roligt att köra det ute. Det blir ju inte EXAKT samma tempo på alla oftast, men ganska lika. Och det är lite en sport i sig (att få det så lika så möjligt och inte gå ut för fort på de första, när man inte har ett löpband som håller farten) 🙂

  • Reply
   idaaspens
   12 februari, 2014 at 22:51

   Kan tänka mig att det är kul att köra intervaller ute! Jag var så nybörjare förra sommaren så det blev ju ingen intervallträning då, men i år, då jäklar 😀

 • Reply
  Saras Träningblogg
  12 februari, 2014 at 19:39

  Duktigt! Och jag veeet! Löpband är ju rena döden!! Så segt! 😉 Men grymt bra jobbat hörru! Du kommer nog susa om mig på varvet! Ska du springa seedningsloppet?

  • Reply
   idaaspens
   12 februari, 2014 at 22:52

   Haha, susa om DIG, det vore något 😉
   Yes, ska springa seedingsloppet också. Tror knappast att jag kommer få någon bra tid som fixar bättre startplats, men tänker att lopp är ju alltid kul! 😀

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  12 februari, 2014 at 21:33

  Jag har faktiskt aldrig sprungit på löpband. (Och blir inte direkt sugen nu..hehe)
  Men intervaller ja, det ska jag försöka få till ett pass den här veckan. Kanske snor ditt upplägg 🙂

  • Reply
   idaaspens
   12 februari, 2014 at 22:54

   Nä, undvik löpband! SÅ tråkigt.
   Vill nog påstå att intervaller var mkt roligare än jag hade trott, fattar inte varför jag undvikit det så länge. I brist på upplägg tror jag, men detta jag körde idag funkade ju faktiskt ganska bra.
   Kul att liksom variera löppasset lite, så intervaller blir det definitivt mer av framöver! 🙂

 • Reply
  Springsara
  12 februari, 2014 at 23:12

  Bra jobbat!

 • Reply
  Lina
  13 februari, 2014 at 18:51

  Beundrar dig som verkligen tog löpbanset. TUMMEN UPP!!!! .jag hatar det och kommer aldrig nånsin stå på det..haha..

  • Reply
   idaaspens
   16 februari, 2014 at 00:09

   Haha, nej det var ingen höjdare… Men lätt att springa intervaller på löpband iaf. Alltid nåt! 😀

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: