Långpass Löpning

Ett långpass för pannbenet

bild

Jag har en tendens att inte kolla upp vädret (mer än temperaturen) innan jag beger mig ut på springtur. Tur det kanske, för tveksamt om jag hade satsat på en lång runda idag annars. Härlig vind i 12 m/s och regnet piskande mot kinderna. Det var en löprunda för pannbenet.

Ändå lyckades jag öka på distansen från förra veckans längsta runda, och faktiskt med hela två kilometer. Slutade på 13 km i ett 6:25-tempo. Vissa delar av rundan var helt brutala pga vädret, och efteråt har jag varit helt utmattad. Inte orkat göra någonting alls. Men ändå! 13 kilometer! Senast jag sprang så långt var… aldrig!

Rundan blev upp till Skatås, springa 8:an och sedan hem igen. Vid 4 km trodde jag inte på mig själv, men nu är självförtroendet på topp igen. Måste dock börja fundera på att ta med mig något att stoppa i mig när jag springer längre rundor, känner ju att energin går ner efter ett tag… Tips?

IMG_1530

En kall och blöt historia

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Saras Träningsblogg
  16 februari, 2014 at 22:32

  Så länge man springer under under två timmar tycker jag det är bättre att vänja kroppen vid att inte få i sig något utan klara sig på den energin man har! Men så funkar jag…alla är vi olika..men ibland har jag med bara en liten dextrosoltablett så får man i sig något iallafall 🙂
  Men du…BRA GJORT!!! 🙂

  • Reply
   idaaspens
   17 februari, 2014 at 18:08

   Ja, än så länge har det funkat ganska bra utan att ta med något. Ibland saknar jag vatten, men oooorkar inte dra med sånt. Lite dextrosol i fickan hade jag dock med mig igår! Just in case.

 • Reply
  Heidi
  17 februari, 2014 at 06:52

  Om du har tänkt använda gel på lopp så lönar sig det att prova lite olika sorter på långpass. Magen reagerar olika på olika gel så det kan vara trevligt att pröva ut sådant på förhand 🙂

  • Reply
   idaaspens
   17 februari, 2014 at 18:08

   Bra idé! Får kanske testa något sånt.

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: