Allt och inget

Flamenco-Ida och Martina Haag

Nu när jag tränar så pass mycket löpning som jag gör, och mitt huvudmål med löpningen i vår (Göteborgsvarvet) börjar närma sig mer och mer tycker jag att det är jättejobbigt att träna flamenco varje onsdag. Jag känner att jag förlorar en hel träningsdag och samtidigt är jag fullt medveten om att det är jättelarvigt att tänka så. Kan ändå inte träna löpning varje dag och flamenco är också bra träning. Dels är flamenco absolut en pulshöjare, och det är riktigt bra för balansen. Men någonstans känner jag ändå att jag börjar tappa flamencosuget, vilket är himla trist eftersom jag drömt om att lära mig dansen sedan jag var liten… Kanske en svacka bara!
Möjligtvis skulle jag kunna trycka in en löprunda innan flamencon, men risken är att jag inte orkar dansa sedan då…

IMG_0381

I övriga nyheter: vill passa på att rekommendera Martina Haags underbara Vinterprat i P1 för alla som inte lyssnat på det. Lyssnade på det imorse när jag cyklade till jobbet, och det är som balsam för (löpar)själen! Mycket taget från hennes bok ”Heja heja!”, men det gjorde absolut ingenting, gillade boken mycket också. Inspireras massor av hennes resa från icke-motionär till maratonlöpare. Lyssnings- och läsvärt alltså!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Rund är också en form!
  26 februari, 2014 at 20:27

  Jag vet hur du menar. Jag har faktiskt slutat rida (igen)
  Det är kul och skönt att vara istället och rida IBLAND. Men jag känner att det tar mer tid än jag vill lägga, bara för att jag tänker:
  ”Jag missar en hel potentiell löpdag”. Vi får vara knäppa ihop kanske? 😉

  • Reply
   idaaspens
   27 februari, 2014 at 18:30

   Haha, ja man är faktiskt lite knäpp ibland… Man KAN ju inte springa varje dag. Men alltså, kanske är det just den dagen man skulle springa så sjuuuukt bra den dagen då man måste iväg på flamenco? Hmm.

 • Reply
  Saras Träningsblogg
  26 februari, 2014 at 20:54

  Det är ju bra med varriation annars! Man kan ju inte springa varje dag men förstår hur du menar!

  • Reply
   idaaspens
   27 februari, 2014 at 18:30

   Nej, man kan ju faktiskt inte det… Måste slå bort de där tankarna, för jag gillar ju också flamenco faktiskt!

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: