Löpning Lopp

Seedingslopp och tävlingsdjävul

Har det varit något lopp idag? kanske de undrar de som väntar på spårvagnen vid Frihamnen.

Har det varit något lopp idag? kanske de undrar de som väntar på spårvagnen vid Frihamnen.

Så blev det söndag och dags för lopp! Nämligen Göteborgsvarvets seedingslopp.  Kan ju inte påstå att jag kände mig i mitt livs form imorse, och jag åkte till Frihamnen med inställningen att ta mig i mål och helst inte sist. Men så fort den där nummerlappen åker på, då vaknar tävlingsdjävulen. What else is new? Så jag sprang en kilometer, och några till och fick liksom hejda mig själv lite, försöka springa lite långsammare, för jag har ju trots allt varit sjuk och knappt tränat något på tre veckor och jag ville ju helst ta mig i mål. Så jag saktade ner lite, drack lite i vätskekontrollerna, men så tittade jag på min klocka… Sa den inte att det var läge att satsa på ett PB? Det var ju en lättsprungen bana, blåste lite här och var, men inget som inte gick att ignorera, och klockan… ja, med min matematik så såg det rätt bra ut. Första 5 km tog 28 min, och sedan var det bara att köra. 6 km, bara 4 kvar – 4 km kan man ju springa i sömnen!

Jag kämpade mig över mållinjen och landade på en sluttid på 56:03. Det är TRE MINUTER OCH 9 SEKUNDER SNABBARE ÄN MIN SNABBASTE MIL. Hur tusan lyckades jag med det? Tja, uppenbarligen går det att vila sig i form?

Igår kväll funderade jag på att inte springa alls idag, kan ju erkänna att jag är rätt nöjd med att jag inte lyssnade på den rösten. 56:03, det är fan inte långt ifrån 55-nånting! Nu har jag bestämt mig. I år ska jag bli snabb. Nu jäklar är det slut med träna för att jag inte orkar springa till spårvagnen-inställningen, nu ska jag bli snabb. Jag känner att jag har det i mig! Tävlingsdjävulen har vaknat! 

3-minuter-snabbare-lycklig

3-minuter-snabbare-lycklig

IMG_1815

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Saras Träningblogg
  23 mars, 2014 at 17:37

  Tjoohoo va bra!!! 😀 Heja dig! Det var ju dessutom bra med motvind ibland!

  • Reply
   idaaspens
   24 mars, 2014 at 19:34

   Den där jäkla motvinden!
   Var skitnöjd med min tid igår, men idag tänker jag… om det inte varit för den där motvinden, då kanske jag hade kunnat kapa en minut till?
   Hur man är alltså! Aldrig nöjd!

 • Reply
  Heidi
  23 mars, 2014 at 17:59

  Yes, visste väl att det skulle gå vägen! Jätte bra jobbat!

 • Reply
  Rund är också en form!
  23 mars, 2014 at 20:10

  Wooohow! Du är grym! Tävling är alltid skillnad från träning. Det går att pressa sig liiiite mer än man tror! (Eller som i ditt fall; ganska mycket mer). 😉

 • Reply
  Linnea
  23 mars, 2014 at 21:53

  Grattis!! Jättebra tid ju! När man minst anar det….. 🙂

  • Reply
   idaaspens
   24 mars, 2014 at 19:35

   Tack! Jag är nöjd (även om jag idag känner att jag hade kunnat kapa liiiite mer på tiden också….)

 • Reply
  charlottasofia
  24 mars, 2014 at 21:16

  FANTASTISKA DU! Grattis till tiden, du är en naturbegåvning ju 🙂

 • Reply
  Veckan som gick och veckan som kom(mer) | Träningsblogga
  19 januari, 2015 at 06:36

  […] bästa förutsättningarna för en trevlig upplevelse! (Säger jag nu ja, på lördag kommer väl tävlingsdjävulen fram […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: