Allt och inget Midnattsloppet

Göteborgsvarvet 2014

0

En natt med för många uppvakningar, ett dunkande huvud och ett ont knä. Men det går snart över, och med mig har jag istället en helt magisk upplevelse – nämligen Göteborgsvarvets 21 km. Jag vet inte var jag ska börja denna berättelse. Den kommer med största sannolikhet att bli ganska lång.

Först: jag fattar inte att jag gjorde det. Med tanke på att jag inte sprang eller tränade någonting över huvud taget för ett år sedan så är jag så vansinnigt nöjd. Höll på riktigt på att börja gråta när jag sprang in mot målet på Slottsskogsvallen.

2:14:35 tog det. Vill man så kan man dra av några minuter pga toakö efter 11 km. Men så får man ju inte räkna, så 2:14:35.

Det var sol, runt 20-strecket, folkfeststämning i hela staden!
Började att springa genom Slottsskogen, som var packad med folk som hejade på. De lättaste km jag någonsin sprungit.
Så kom Älvsborgsbron, där kände jag mig stark och passade på att öka lite.
Hisingen-sidan av loppet var lång, men det kändes fortfarande inte tungt alls och benen liksom bara körde på. Även på Hisingen hade folk samlats, drack sina öl och hejade på. Stämningen! På topp!
När 11 km-markeringen kom visste jag att jag skulle klara det. Skön känsla!
Vid 15 km fick jag ont i knät. Förbannade asfalt.
Göta älvbron – inte alls jobbig!
Avenyn, inte jobbig alls! Det var ju folkfest!
Men sedan…. sedan hände något. Hade sprungit runt 17-18 km, bara slutet kvar. Men smärtan! Ont överallt. Men det var bara några kilometer kvar, och nu var det dags att låta pannbenet jobba.

Jag sprang alla de där 21 km, och jag stod fortfarande på benen när jag kommit i mål. Jag kände mig gråtfärdig och stolt över mig själv, och nu konstaterar jag att detta är det jobbigaste och samtidigt det roligaste jag gjort. En utmaning som heter duga, och jag klarade det. JAG HAR SPRUNGIT ETT HALVMARATON!

1

2

Publicerat i Springbloggen 18 maj. 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Loppsäsongen 2014 | Träningsblogga
  7 september, 2014 at 10:04

  […] har en speciell plats i mitt hjärta (pga första loppet i vuxen ålder + ambassadörskapet) och Göteborgsvarvet för att jag där klarade någonting jag aldrig trodde skulle vara möjlig (springa halvmara […]

 • Reply
  2014 – Sex höjdpunkter och en drog eller två | Träningsblogga
  30 december, 2014 at 17:37

  […] 1: Göteborgsvarvet Efter julledigheten satte jag igång med träningen inför mitt livs första halvmara. Det var helt […]

 • Reply
  Årets mål i siffror | Träningsblogga
  4 januari, 2015 at 11:10

  […] sprang jag på 2.14. I år skulle jag vilja fixa den på under 2 timmar, och slipper jag stå i toalettkö så kanske jag kan klara det. Mitt nuvarande PB på milen är 55:46, och det är på Midnattsloppet […]

 • Reply
  Ett kärleksbrev till Göteborgsvarvet |
  23 april, 2015 at 18:53

  […] Här kan du förresten läsa vad jag skrev dagen efter Göteborgsvarvet 2014, som var mitt första varv men förhoppningsvis inte mitt sista. […]

 • Reply
  Trägen vinner |
  29 augusti, 2015 at 21:48

  […] Var kom det infallet ifrån? Har liksom sprungit över Göta Älvbron en enda gång och det var på Göteborgsvarvet 2014. Men det är klart, det är ju bara 266 dagar kvar till Göteborgsvarvet 2016, så man måste ju […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: