Allt och inget Midnattsloppet

Vätskebristen

Jag är så fruktansvärt dålig på det här med vatten. Jag dricker alldeles för lite. Ofta kommer jag på det precis när jag ska ut och springa, och ofta händer det att drycken jag fått i mig innan löprundan är kaffe… Det säger ju sig självt – dålig uppladdning (men god).

Ibland (t.ex. på förra årets Midnattslopp och på årets Gbg-varv) händer det att jag från att ha svettats som en gris istället börjar frysa. Då jag var jätterookie på det här med löpning under Midnattsloppet förra året visste jag inte vad det var, tänkte att det hade blivit kallt ute bara. Nu vet jag att det handlar om vätskebrist och jag blir så förbannad på mig själv när det händer. Det är så onödigt!

Igår t.ex: skulle känna på milformen efter en halvtaskig träningssommar och bestämde mig för att gå ut lugnt. Men ben och huvud ville annat, allt kändes kanon, benen bara sprang och tempot var riktigt bra för att vara mitt! JA! Jag skulle springa min snabbaste mil, det var inget snack om saken. Så var det dags att påbörja den 8:e kilometern, jag skrek svordomar och det var bara att stanna. Frossa och yrsel och sätta mig på vägkanten och samla krafter var det enda som gällde. Sedan promenera hem. Total besvikelse.

Image-1

Dock! Efter en dusch och massa vatten och en titt på Garmin kunde jag ändå känna mig nöjd över rundan. Det gick faktiskt mycket snabbare än det brukar och det är ett gott tecken, jag SKA fixa mig ett nytt personbästa på milen den 23 augusti.

bild

Nu hoppas jag att detta inte händer igen, och framförallt inte på Midnattsloppet, för då jäklar ska jag hålla det där tempot och gärna snabbare i tre kilometer till. Det ska jag. Och så ska jag bli bättre på att dricka vatten. Dock inte precis innan loppet – visst har ni läst Runner’s uppladdningstips? Och om du också har mina vätskeproblem, här kan du få några goda råd.

Publicerat i Midnattsloppsbloggen 10/8

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Rund är också en form!
    17 augusti, 2014 at 13:25

    Jag känner igen det där. Brukar dra i mig ett stort glas vatten när jag ska ut, och inbillar mig att det hjälper liiiite…. 🙂

  • Lämna en kommentar

    %d bloggare gillar detta: