Allt och inget

Blir man konstig av yoga?

Spenderar kvällen med att googla sökord som ”effekter av yoga”, ”illamående efter yoga” etc. 

Så här: var på ett 75 minuter långt yogapass igår kväll. Det var nytt och det var tufft, och kroppen rörde sig och sträckte ut sig på sätt som den aldrig gjort förut. Sedan var jag så trött att jag höll på att somna på bussen hem. Idag på jobbet berättade kollegan som var på passet med mig igår att hon inte mått riktigt bra efteråt. Och själv har jag varit fullständigt utmattad idag, nu mår jag lite illa och har ont i huvudet. Kan detta ha med yogan att göra? Vad händer egentligen i kroppen när man yogar?

Detta läste jag på poweryoga.nu: ”Andningen och övningarna i poweryoga sätter igång en reningsprocess eftersom de inre organen masseras. Det här gör att en massa gifter och slaggprodukter släpper och det kan framkalla illamående. Det är inget farligt utan något positivt. Kroppen blir lättare, friskare och mer levande. Kroppen brukar hitta sin naturliga balans ganska snart och då försvinner irriterande symtom som illamående, lättare huvudvärk, småfinnar (försvinner rel. snabbt vid reg. utövande).”

Ungefär samma svar hittar jag på ett antal hemsidor.

Frågan är om detta kan komma så här lång tid (nästan ett dygn) efter ett yogapass eller om jag bara är trött efter arbetsdagen. Eller gjorde yogan verkligen någonting med min kropp? Får helt enkelt testa några gånger till och se vad som händer. Men nu ska jag bädda ner mig i sängen (klockan är 18:33) för jag är helt färdig.

Silhouette_yoga

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Charlotta Sofia springer och trimmar
  2 oktober, 2014 at 11:30

  Jag googlade ”illamående efter stretch” för ett tag sedan då jag blev helt vimmelkantig och spyfärdig av vissa stretchövningar. Det är tydligen heeeelt normalt 🙂 Det borde ju stämma för yoga också eftersom det är mycket stretch? Dock kommer mitt illamående ganska snart efter själva övningen.

  • Reply
   idaaspens
   2 oktober, 2014 at 20:14

   Ja, så är det nog! Ska testa yoga några fler gånger och se vad som händer! Idag mår jag fint, så det var iaf ingen magsjuka på gång 😀

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: