Allt och inget

Här är ett tips på hur man avslutar arbetsveckan på bästa sätt

Fredag eftermiddag. Trött i både huvud och kropp efter en som vanligt stressig arbetsvecka. Som alltid många jobbtankar som snurrar, och drömmen om lördagen och möjligheten att få sova ut. Åker hem från jobbet. Äter en tallrik havregrynsgröt och tar en espresso. Byter om till träningskläder. Åker till gymmet.

Det trodde jag aldrig att jag hade i mig en fredag. Komma hem från jobbet och sedan åka och träna. Men det var så underbart!

Bodybalance stod på schemat. Inget högintensivt pass, och i ärlighetens namn sådan träning som jag förut undrade varför folk pysslade med. Men jag har blivit omvänd. Bodybalance är ett pass med inslag från yoga, pilates och tai chi, och de sista minuterna är det total avslappning som gäller. Första halvtimmen malde jobbtankarna på, försökte slå undan dem men det var omöjligt. Men sedan hände något, de var som bortblåsta och när avslappningsdelen var slut höll jag nästan på att börja gråta. Tror det var alla spänningar som släppte. Jag behöver sådan här träning, jag behöver den verkligen.

Underbart att förlora sig i sig själv så där i en timme på fredagseftermiddagen. Bara att vara utan mobilen och ta det lugnt och känna hur man egentligen mår. Får nog göra fredagsbodybalance till en vana, snacka om perfekt start på helgen! Ett tips till alla stressade själar där ute…

IMG_5219

Lugn och harmonisk och färdigtränad och fredagsklar.

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Karin Hallingström
  4 oktober, 2014 at 11:15

  Jag ska också prova att byta soffhäng mot promenad på fredagen.

  • Reply
   idaaspens
   5 oktober, 2014 at 15:33

   Det är ju lite jobbigt ibland för man är ju alltid så himla trött på fredagar… Men värt!

 • Reply
  Helena
  4 oktober, 2014 at 11:26

  Jag kan bara hålla med! Fredag och träning är det bästa men igår blev det en vända på stan för mig och lite vänner … det gör också gott.

  • Reply
   idaaspens
   5 oktober, 2014 at 15:35

   Ja, sånt behöver man ju också!

 • Reply
  En fredagsrutin | Träningsblogga
  10 oktober, 2014 at 18:46

  […] idag in i sin andra vecka. Nämligen Bodybalance för att varva ner efter arbetsveckan. Funkade lika bra denna gång. Är alldeles underbart lugn efter detta […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: