Allt och inget

Kör tills det inte går

En av Bodypumpinstruktörerna på Sats brukar (vid de riktigt jobbiga bitarna) fråga ”Varför är du här?”. Och då börjar jag såklart alltid fundera på varför jag är där.

Första gången hade jag faktiskt inget svar. Varför var jag där och plågade mig själv?
Och så började jag tänka på det. Vad ÄR egentligen anledningen till att jag tränar just nu? Jag springer ju inte särskilt mycket för tillfället, har inga lopp inplanerade innan Göteborgsvarvet. Tränar mest styrka. Varför? Javisst jag vill ju bli stark, men…

Så lyssnade jag på Maratonpodden, den enda podden jag lyssnar på. Denna gång med artisten Petter, som ju tränar rätt mycket. ”Hur orkar du?” eller någonting liknande frågade Petra Månström, och fick svaret: ”Jag kör tills det inte går, och det går alltid”. Och jag antar att det är lite så för mig just nu. Grejen med min träning just nu är att utmana mig själv, träna som jag inte gjort förut, och så får vi se hur det går. Jag kör väl helt enkelt tills det inte går. Och det går ju alltid.

(Och som en bonus fick jag en retweet av Petter själv… Tihi.) 

IMG_5295

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Rund är också en form!
  16 oktober, 2014 at 21:14

  Man behöver inte alltid ha mål. Hittar man motivationen i träningsglädjen är det bra nog. 🙂
  Kram M

  • Reply
   idaaspens
   18 oktober, 2014 at 11:33

   Det är nog det som egentligen är mitt mål – att hitta motivation och träningsglädje. Och den får jag genom mina mål. Jag är nog en sån som behöver sånt bara 🙂

 • Reply
  Helena
  19 oktober, 2014 at 08:01

  Jag har själv grubblat på det där men när träningen blir en del av livet på riktigt så blir frågan överflödig! Njut!!!

  • Reply
   idaaspens
   19 oktober, 2014 at 17:05

   Precis! Det som är det slutgiltiga målet – att träningen blir en del av livet på riktigt!

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: