Löpning

Ett ljus på himlen, och så transportlöpning

Detta samtal utspelade sig på mitt jobb för ett par timmar sedan:
Kollega: Jaså, du ska springa hem idag? Så hurtigt!
Jag: Gör det mest av lathet, så jag slipper åka till gymmet och komma hem sent.

Jag förstår inte varför jag säger sånt. Jag hade kunnat nicka och sagt ”Jaa, ibland så!” eller något liknande. Onödigt att vara dryg. Om jag nu var det. Jag tycker inte det, men kan tänka mig att andra gör det av en sådan kommentar… Hmm.

IMG_6481

Redo-för-transportlöpning-toalettselfie

Men hursomhelst! Hade bokat ett pass 17:30, men kände inte för att komma hem så sent på en fredag, så bestämde mig för att transportspringa istället. Det var längesen!

När jag springer från jobbet tar jag vägen genom skogen vid Härlanda tjärn och mot Skatås. Nog är det skillnad mot för att springa en hel runda på asfalt. Skön skillnad! Och jag gillar att springa i stan, men jag förstår verkligen dem som bara springer i skog, för det är ändå en annan sak att vara lite mer i naturen. Så himla fint och rofyllt, även om det är mycket folk som springer just på Härlanda skogsväg, så man är ju inte direkt ensam. (Men det är bara bra. Då är vi många som skrämmer bort ormarna!)

IMG_6513

Och förutom en löprunda så fick jag dessutom se solen! Det känns som att det är ett år sedan sist. Underbart var det, och jag stannade ett antal gånger för att fota den. Som vore det första gången jag såg den. Men till mitt försvar hade jag nästan glömt att den existerade, och då vill man ju ändå ha bildbevis.

IMG_6512 IMG_6514

5,5 km har jag hem från jobbet och så lång blev alltså dagens löprunda. Glädjande nog kan jag känna att 5 km är lite i kortaste laget för mig just nu, hade nog kunnat lunka på några kilometer till. Däremot springer jag inte så snabbt just nu, vilket känns rätt surt, men jag ska försöka att inte låta det störa mig och så småningom ta tag i intervallträning igen.

Men nu tar vi helg, något som alltid är så mycket skönare att göra när man har lyckats orka med ett träningspass på fredagen. Bästa inledningen på helgen.

IMG_6492

Hoppas att du får en skön helg!

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Rund är också en form!
  16 januari, 2015 at 18:32

  Hahaha! B.Ä.S.T.A. svaret du kunde ge!! (Säger jag och är kanske lika ”dryg” som dig i så fall…? *funderar*) 😉

  Och känner igen mig i känslan att 5 km är minimum just nu. Har vid enstaka tillfällen (i ren lathet) tänkt att jag bara ska köra korta rundan hemma (som är 3 km) men det är ju knappt värt en dusch liksom?! Haha!

  Kram M

  • Reply
   idaaspens
   17 januari, 2015 at 08:07

   Men å andra sidan, träna borde ju vara normen och då borde ju ett sånt svar vara helt normalt? 😉

   Haha nä exakt så!! Ska man slösa vatten och schampo på en sån kort runda? 😀

 • Reply
  Skosulan.com | Transportlöpningens abc
  16 januari, 2015 at 19:51

  […] Det här är en form av träning som jag storgillar. Transportlöpning är tidseffektivt och samtidigt en otroligt skön start eller avslut på en arbetsdag. Också Ida på Träningsblogga är av samma åsikt och låter dig följa med på en transportlöpningsrunda genom att klicka här. […]

 • Reply
  Linnea
  16 januari, 2015 at 23:11

  Haha sån kan jag oxå vara, liksom inte ta åt mig över att jag gör saker som andra tycker är grymt. Jag är så avis på er som kan transportspringa’!!!

  • Reply
   idaaspens
   17 januari, 2015 at 08:05

   Haha jaa, hur man är…
   Ja det är verkligen grymt att kunna transportspringa! Särskilt om man lyckas ta sig från jobbet så tidigt att man t.o.m kan få sig lite dagsljus!

 • Reply
  charlottasofia
  17 januari, 2015 at 16:53

  Hahaha, fina du! Underbart svar. Grejen är ju att du inte är dryg egentligen. Detta är ju bara din verklighet nu, att det verkligen är din sanning, det du sa. Och vilken vinst är inte det! 🙂

  • Reply
   idaaspens
   17 januari, 2015 at 18:42

   Ja, att detta är min verklighet nu… Det hade man inte kunnat tro för ett par år sedan eller så!

 • Reply
  Petra
  18 januari, 2015 at 23:13

  Vilka härliga bilder.
  Gillar din blogg skarpt. Hit kommer jag fler gr helt klart.

  Skatås såg ja. Jag ska till göteborg i slutet av februari tillsammans med sambon. På en wekeend, Mys. Men givetvis måste man testa löprundor . Skatås ska man tydligen testa har jag förstått. Så det får det allt bli.

  • Reply
   idaaspens
   18 januari, 2015 at 23:34

   Vad kul, välkommen tillbaka! 🙂

   Ja, Skatås måste ni såklart testa! Många fina rundor där. Min favorit är ”Åttan”. Lagom lång och lagom kuperad. Och fin!

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: