Mat och dryck och annat gott

En flaska grönsaker

Jag är jättedålig på att vara nyttig. Jag tränar, och det är ju nyttigt, men när det gäller kosten… Svårt tycker jag! Men nu har jag gett mig fan på att bli bättre på det. Har t.ex. införskaffat mig en blender så jag kan göra nyttiga mellanmål i form av smoothies och juice och sånt. Ett stort steg!

Så idag har jag experimenterat!
Gjorde en god bärfruktig smoothie till frukosten, och alldeles nyss märkte jag att jag hade en massa grönsaker kvar från fredagstacosen (ja, jag åt tacos i fredags!). Jag är tyvärr ganska dålig på att äta grönsaker överlag, och grönsaker som stått uppskurna i kylen ett par dagar. Eh, ännu sämre på att äta sådana. Så jag bestämde mig för att testa att göra en grön smoothie, fast just denna blev röd.

IMG_0065

Blandade grönsaksresterna (tomat, majs, paprika, gurka) med tomatjuice, lite vatten, en kiwi och mynta. Blev faktiskt gott! Var trots allt lite skeptisk till det här med att dricka grönsaker, men vilket effektivt sätt att få i sig nyttigheter och bra att inte slänga sina rester ju.

Ja, jag känner mig redan helt såld på detta med att mixa saker. Ska bli kul att experimentera fram olika smaker! Har såklart varit till butiken och inhandlat allt möjligt nyttigt som skall underlätta i detta: frukt och bär, grönsaker, kryddor, frön, nötter och kärnor. You name it. Hoppas nu att den här besattheten håller i sig ett tag.

IMG_6550

En flaska grönsaksrester

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  charlottasofia
  18 januari, 2015 at 19:06

  Smart! Vi brukar också få ett gäng tacogrönsaker över som plikttroget står i sina skålar i kylen tills någon tillslut slänger dem. Har aldrig tänkt på att en skulle kunna mixa dem 🙂

  • Reply
   idaaspens
   18 januari, 2015 at 20:58

   Nej samma här! Men nu känner jag att mixa är den nya grejen, ska mixa allt jag kan komma på!

 • Reply
  Helena
  18 januari, 2015 at 21:59

  Mums!!! Älskar att pressa, mixa och greja med frukt och grönt!!

  • Reply
   idaaspens
   18 januari, 2015 at 23:30

   Jag också! Ett nytt intresse som är här för att stanna hoppas jag 😀

 • Reply
  Petra
  18 januari, 2015 at 23:05

  Vilken smart ide

  • Reply
   idaaspens
   18 januari, 2015 at 23:32

   Hehe, köpte en blender igår så nu vill jag bara mixa allt 😀

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: