Mat och dryck och annat gott

Favorit i repris – Recept på nyttigt bröd

Hade vilodag igår, och vi vet ju alla hur rastlös man blir av sånt! Särskilt då det är söndag och man är ledig, inte har druckit någonting dagen innan och således vaknar utvilad klockan 8… Rastlös alltså. Så vad passar då bättre än att jobba på nyttighetstänket?

Det var helt enkelt dags att baka en favorit i repris, ett nyttigt bröd som jag gör alldeles för sällan. Jag gillar ändå att äta macka, så ett lite nyttigare alternativ är ju bra. Detta goda bröd á Anna Skipper rekommenderas. Det är både nyttigt, och enormt enkelt att göra. T.o.m. jag som inte är någon höjdare i köket lyckas med detta.

Du behöver:
5 dl dinkelmjöl från Labans Gotland
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2.5 dl fyrkornskross
1 dl vetegroddar
1 tsk havssalt
4 tsk bikarbonat
5 msk blandade brödkryddor
1 liter ekologisk filmjölk
0.5 dl sirap

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 c.
Blanda alla torra ingredienser. Rör ned filen och sirapen.
Smöra och bröa två 1.5 liters avlånga formar.
Grädda ca 100 minuter.

IMG_0070

IMG_0071

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    petra
    20 januari, 2015 at 06:52

    Åhh kanon. Tack för receptet. Har fått dille på att baka bröd.

    • Reply
      idaaspens
      20 januari, 2015 at 09:46

      Har du kanske något bra enkelt recept? Jag gillar att baka bröd, men vill inte ha allt för svåra recept…. 😉

    Lämna en kommentar

    %d bloggare gillar detta: