Allt och inget

Godis, och det dåliga samvetet

IMG_0074

Alltså, bilden har ingenting med texten att göra. Bilden föreställer bara mig, i all min trötta glory. Och nu ska jag berätta om en ny slags relation till godis.

Det hände en obehaglig sak på jobbet idag. 

På tisdagar har vi konferens och således veckans längsta arbetsdag. För att hålla oss på hugget kör vi då också tisdagsfika varje vecka. Det är oftast smörgåsar. Det är gott. Vi blir glada. Och skulle ansvarig för tisdagsfikat inte köpa en skål med godis så skulle det nog bli ramaskri.

Så varje tisdag efter smörgåsen tar jag en näve godis och en kopp kaffe och mår fint.

Men idag så hände något. Jag tog min godisnäve, åt mina chokladbitar och fick dåligt samvete! Dåligt samvete för att jag åt så mycket godis! HERREGUD. Nej, ett beteende jag inte kan sanktionera och som aldrig får upplevas igen. Med beteendet menar jag såklart det dåliga samvetet.

Jag älskar godis. Jag älskar mackor och jag älskar den onyttiga kaffeautomats-latten, och jag tänker inte sluta med det. Jag blev lite ledsen över mitt dåliga samvete och funderar över hur jag ska slippa det i fortsättningen. Jag vägrar att sluta trycka i mig saker bara för att det är mindre nyttigt. Jag är ingen sådan extremnyttighetsperson och ska inte bli en. Det handlar om balans, det vet ju alla! Tror jag att min träning blir mindre värd för att jag äter godis på tisdag och chips på lördag?

Som straff, eller som belöning för att jag upptäckte den där tanken, satte jag mig i sängen och tryckte i mig en pizza till middag. För att det är okej att äta precis vad som helst.

IMG_0075

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Gabbi
  20 januari, 2015 at 19:41

  Åh så klokt skrivet!! Du gjorde helt rätt med den där pizzan! 🙂

  • Reply
   idaaspens
   20 januari, 2015 at 20:27

   Ja, bara ta tag i problemet head on! 😀

 • Reply
  petra
  20 januari, 2015 at 19:41

  De låter som att du gjorde helt rätt.
  Har man bara en sund inställning till godis o sunda vanor så go for it. Men när man som jag mår sjukt dåligt av de.man trycker i sig. Kan inte vara utan de utan att faktiskt må riktigt dåligt på allvar, ja då e de dags att tänka efter. E bara inne på 10e dagen utan socker. Då ett bra tag kvar..men jag vill va frisk. Eller friskare o slippa detta beroendet. Jag är absolut inte heller en synd renlevnadsmänniska. Jag älskar mat. All mat.
  Bra blogg.

  • Reply
   idaaspens
   20 januari, 2015 at 20:27

   Mår man dåligt på allvar så är det ju såklart en helt annan femma. Du är duktig som klarar dig utan. Svårt med socker, man blir lätt beroende! Ska bli intressant att följa din resa.

 • Reply
  petra
  20 januari, 2015 at 20:42

  Tack goa du!!

 • Reply
  Linda Orre
  21 januari, 2015 at 09:08

  Du verkar vara en väldigt vettig och klok person =)
  Det är så ”skönt” att läsa om den inställningen att man får faktiskt äta allt ibland, både godis och pizza..=) Jag håller på och ska bli lite mindre nu, framförallt få känna mig pigg och stark, och får då tyvärr fler negativa kommentarer om att jag fuskar, äter fel osv.
  Men jag har medvetet valt att inte ta bort något från kosten, det är inte fusk att äta 500 kcal för mycket en dag eller att ta ”pizzalunchmittiveckan” bara ändå. Balans =)

  • Reply
   idaaspens
   21 januari, 2015 at 09:49

   Men fy för att du får sådana kommentarer! Nu blev jag upprörd! Hoppas att du kan skaka av dig dem, och gärna bita ifrån också…
   Balans balans balans, det är nog a och o, så att säga!

 • Reply
  Mia
  21 januari, 2015 at 09:20

  Så klokt och bra av dig att reflektera över det här och vilja ändra på tankarna direkt. Klart en kan äta godis! 🙂 En måste ju kunna vra lite spontan, annars blir livet bra tråkigt. Heja dig!

  • Reply
   idaaspens
   21 januari, 2015 at 09:50

   Exakt så tänker jag också!
   Har varit farligt nära sockerberoende av för mycket godis och läsk, men så fort jag detoxat från det så är det ingen fara med lite godis och läsk någon gång i veckan. My god! Man måste ju få njuta lite också 🙂

 • Reply
  Camilla- AktivaDagar
  21 januari, 2015 at 17:36

  Bra inlägg! Tycker det finns väldigt mycket av den typen av dåliga samveten… 🙂 Och kanske ännu mer hos de som generellt lever hälsosamt!?

  • Reply
   idaaspens
   21 januari, 2015 at 18:38

   Ja, det kanske är så!
   Onödigt att ha dåligt samvete, man måste ju få njuta av saker och ting! Och godis 🙂

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: