Löpning

Med blöta fötter genom Göteborg

Idag gjorde jag något som jag brukar förundras över att andra gör. Steg upp innan jag egentligen behövde för att ta en löprunda innan jobbet. Okej, börjar vanligtvis sent på onsdagar, men jag hade ju ändå kunnat välja att sova längre. Har svårt för det där med att springa utan att ha ätit något, så medan jag lät frukostgröten smälta lite undrade jag vad jag gjorde uppe när jag kunde sova. Jag må gilla att träna, men sömn är nästan ännu härligare. Åtminstone på morgonen. Men sprang gjorde jag, och vilken tur att jag hann byta om innan jag tittade ut genom fönstret. Vädret var inte kanon, om vi säger så.

Blött och grått. Mitt Göteborg.

Blött och grått. Mitt Göteborg.

Men ut skulle jag jag ju! Så med regnet piskande mot kinder och ögon sprang jag en seeeeg runda, som oftast brukar gå himla lätt. Garmin var oplanerat nog urladdad, men jag är rätt säker på att jag sprang ungefär 5 km, men det kändes som 15. Minst. Men det är klart, har aldrig varit med om att ett första pass efter man varit sjuk har varit särskilt enkelt. Och vädret hörni. Allvarligt. Jag brukar i och för sig inte ha något emot att springa i regn, men idag var det inte kul.

IMG_6718

Benen kändes tunga, det var jobbigt att andas, fick gå (!!!) i några uppförsbackar och mådde lite smått illa när jag väl stod i duschen. Ah, Göteborgsvarvet känns långt bort formmässigt, men tyvärr inte lika långt tidsmässigt. Som att springa dagens runda fyra gånger. Holy crap.

Men en positiv sak är att sjukdomsdagarna officiellt är över, och träningsjaget är tillbaka. Imorgon blir det ett pass Bodypump efter jobbet, det har jag också verkligen längtat efter. Men har jag lärt mig någonting av denna dag så är det att jag måste börja prioritera konditionsträning mer, för man vill ju inte plåga sig igenom hela den fantastiska våren då det finns lopp att springa var och varannan helg.

Har du tränat något idag?

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Kari
  28 januari, 2015 at 17:53

  Det är åskoväder i Bryssel så jag vägrar att utanför dörren och har därför inte tränat något. Planen är simning och styrketräning men den börjar kännas tveksam…

  • Reply
   Träningsblogga
   28 januari, 2015 at 19:07

   Förstår att du stannar inne… Huvva!
   Kryp ner under en filt och läs en bra bok eller något istället!

 • Reply
  Mia
  28 januari, 2015 at 18:29

  Men det där är ju delar av MIN runda 😀 Sprang PRECIS där i morse faktiskt. En lugn och skön sväng mellan dagislämning och jobba-hemifrån. Alldeles lagom.

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  28 januari, 2015 at 19:35

  Heja dej! Är djupt impad här!
  Nä, jag har inte tränat idag men tänkt på’t 😉

  • Reply
   Träningsblogga
   28 januari, 2015 at 20:33

   Nåå, det var en kass runda så du behöver inte gå runt och vara alltför impad 😉

 • Reply
  Linnea
  29 januari, 2015 at 07:21

  Heja dig, grymt!! Nej jag har inte tränat på en vecka då jag fått barnens hemska förskolebaciller.. Tänkte om jag skulle ta en liten runda idag men har en jobbig hosta så det kanske inte är så smart..!

  • Reply
   Träningsblogga
   29 januari, 2015 at 07:46

   Nej, lika bra att vänta! Fast det är så himla segt att inte få träna…

 • Reply
  Petra
  29 januari, 2015 at 14:28

  Va duktig du e! Tredje morgonen här som jag snoozade bort ett träningstillfällle. MEN min kropp skriker NEJ kl 5.00 på morgonen så är det bara. Ska hoppa i kläderna strax och bege mig ut. Längtar.

  Trist att det kändes tungt, men de gör det som du säger oxå när man varit sjuk. Men du gjorde de!! Stort steg framåt!!
  ps. Jag länkade dig, hoppades att det inte gjorde något? ds

  Kram

  • Reply
   Träningsblogga
   29 januari, 2015 at 15:08

   Men ojoj, klockan 5 skulle jag ALDRIG kunna ta mig upp för att träna. Aldrig aldrig. Så snooza på du tycker jag 😀
   Klart det är ok att länka!

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: