Allt och inget

Att träna i 21 minuter

Vad härligt med ny månad på en söndag! Jag gillar ju nystarter, men ogillar söndagar, så denna har känts lite enklare än vanligt. Helt ologiskt, jag vet.

Så här på första dagen av en ny månad tänkte jag att det passade sig att testa ny träning också! Således tog jag mitt pick och pack och åkte till SATS för att testa nya konceptet ”21 minute body”. Precis som namnet hintar om så pågår passet i ynka 21 minuter och utlovar en genomkörare för hela kroppen. Ja, jag var skeptisk. Dels tänker jag: vaaaarför åka till gymmet för ett så kort pass? och vad kan 21 minuter ge?

Men jo, jag blev svettig. Det var intensivt och jag kunde ta ut mig. I kombination med t.ex. en halvtimmes coreträning är det säkert jättebra, men jag kände mig inte totalt nöjd efter 21 minuter. Borde såklart ha stannat och tränat mer, men när jag går på pass känner jag mig liksom klar när det är över.

Jag köper inte riktigt det där ”ont om tid, kör 21 minute body!”, men jag köper det som ett komplement till annan träning. Men ovärt att åka till gymmet bara för det, har man ont om tid skulle jag nog hellre rekommendera att dra på löparskorna och ta en sväng runt kvarteret.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Rund är också en form!
  2 februari, 2015 at 08:05

  Jag förstår dina tankar precis. Ofta kör jag dubbla grupppass på gymmet. Alt. ett gruppass och ett eget pass ute i gymmet. 21 minuter är ju ingenting.
  Men jag tänker lite samma sak där; ge sig ut och springa i 20 minuter. Då är jag ju inte ens varm…?? Haha! Jag förstår ju att 3 km kan vara kanonbra för andra!! Såklart. Men när jag själv ska ut, känns allt under 5 km helt i ”onödan”. Visst är man löjlig??? 😮 😉

  • Reply
   Träningsblogga
   2 februari, 2015 at 10:02

   Jamen jag VET. Jag känner exakt likadant med löpningen också. Allt under 5 km känns kasst, fast det såklart inte är det. Löjligt var rätta ordet! 😉

 • Reply
  Att träna i 21 minuter, del 2: Träningsvärken | Träningsblogga
  3 februari, 2015 at 17:16

  […] är lätt att vara kaxig efter ett 21-minuters-pass. ”Äh, 21 minuter, vad är det? Visst, lite svett, men […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: