Löpning

Dags för intervaller

Hur mycket jag än gillar att bli starkare så kommer målet framöver att vara att bli i bättre löpform. De relativt få gångerna jag varit ute och sprungit den senaste tiden har det varit den vanliga lunken. Inga intervaller och inga långpass. Inga större utmaningar med andra ord. Men nu ska det bli ändring på det!

Jag älskar den där känslan när man springer första passet efter ett back- eller intervallpass. Man känner sig plötsligt mycket starkare, eller snabbare, eller kanske både och. Jag läste hos Rund är också en form om hennes intervallpass häromdagen, och blev inspirerad att ta tag i det där nu. Därför blir det lite löpbandsspring innan coreträningen ikväll.

En kul grej med intervaller är också att man kan leka/testa sig fram lite. T.ex. kan man springa fartlek utomhus, det är nog min favorit. Kuta i backar och trappor, bara köra på när det känns rätt liksom. Livar upp vilken löprunda som helst. Men som sagt, idag blir det löpbandsintervaller (det enda som kan vara lite kul att köra på löpband), och då blir det nog en gammal klassiker: intervallpyramiden. Mer om det sedan, när det är gjort!

Vilka är dina bästa intervaller? Har du några tips till en nästan-nybörjar-löpare?

Ormberget i Luleå - bästa och värsta stället jag vet när det gäller intervallträning. Fin backe!

Ormberget i Luleå – bästa och värsta stället jag vet när det gäller intervallträning. Fin backe!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Linnea
  2 februari, 2015 at 13:46

  Ladda hem appen JogRunSprint, bra intervallapp där du inte behöver ha koll på nåt själv, bara ställa in ett program och sen ge dig iväg. 🙂

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  2 februari, 2015 at 17:28

  Intervaller alltså -Min nemesis! Nej, så illa är det inte, mer att jag alltid prioriterar bort det. Men du har rätt i det: Den där känslan, passet efter intervallerna är ju så skön 🙂

  • Reply
   Träningsblogga
   2 februari, 2015 at 18:28

   Ja, men jag vet.. Det sitter alltid riktigt långt inne att ge sig på intervaller!

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: