Allt och inget

Sportlov och drömmar om Portugal

Nästa vecka är det sportlov i Göteborgsområdet, för alla barn och ja, nästan alla lärare. Vi har så kallat ”flexibelt sportlov” i min kommun, vilket innebär att eleverna kan byta sportlovsvecka och gå i skolan vecka 7. Och då måste det såklart vara lärare där. Jobbar man får man ju kompa, och för min del tog jag ut den tiden redan för ett år sedan, nästan. Det känns ju lite surt att jag inte får vara ledig en vecka senare, men jag får helt enkelt påminna mig om vad jag gjorde förra våren som är anledningen till att jag måste jobba när alla andra är lediga. Det var ju en magisk vecka i slutet av mars. På löparvecka med Midnattsloppet och Springtime travel. I Portugal. En magisk vecka, som sagt. Hoppas att jag kan få göra någonting liknande någon gång igen…

Nästan varje morgon startade på stranden klockan 7. Förutom de dagar det regnade, då var det yoga som gällde.

Nästan varje morgon startade på stranden klockan 7. Förutom de dagar det regnade, då var det yoga som gällde.

IMG_0100 IMG_0101 IMG_0103

De övriga Midnattsloppsambassadörerna. Från vänster: Malmö, Stockholm, Helsingfors.

De övriga Midnattsloppsambassadörerna. Från vänster: Malmö, Stockholm, Helsingfors.

IMG_0107

Och så god mat på strandrestaurangerna också!

Och så god mat på strandrestaurangerna också!

IMG_0109

Årets första Midnattslopp gick av stapeln på stranden i Monte Gordo. Hyfsad träningsvärk fick man av några km sandlöpning.

Årets första Midnattslopp gick av stapeln på stranden i Monte Gordo. Hyfsad träningsvärk fick man av några km sandlöpning.

Till och med inspirerande föreläsningar bjöds vi på!

Till och med inspirerande föreläsningar bjöds vi på!

Löpskolning

Löpskolning

Och bergspass! 14 km blev det för min del.

Och bergspass! 14 km blev det för min del.

IMG_0116 IMG_0117

IMG_0118

Och så lite träning på stranden!

Ja, så sjukt bra vecka alltså! Får du chansen någon gång, ta den. Helt otroligt hur mycket jag längtar tillbaka dit!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Johanna
  4 februari, 2015 at 19:01

  Jag har också vart till Monte Gordo med Springtime, då de för första gången ordnade ultraveckan (2011). Jag var där två veckor, så första veckan tränade jag ALLT, men mest löpning och andra veckan var det då ultra längs med hela Algarvekusten (totalt 240 km på fem dagar) – en mycket fin resa där jag fick vänner för livet 🙂

  • Reply
   Träningsblogga
   4 februari, 2015 at 20:37

   Så himla underbart! Och två veckor också, vilken dröm! ÅH!

 • Reply
  sara i åre
  4 februari, 2015 at 19:16

  åååh det ser härligt ut. fina bilder att spara i minnesbanken!

  • Reply
   Träningsblogga
   4 februari, 2015 at 20:38

   Så himla härligt! Ska tänka på de bilderna när jag sitter på jobbet och undrar varför 😀

 • Reply
  Charlotta Sofia springer och trimmar
  4 februari, 2015 at 19:49

  Förstår att du längtar tillbaka! Ser ju helt ljuvligt ut 🙂

  • Reply
   Träningsblogga
   4 februari, 2015 at 20:39

   Och det VAR helt ljuvligt. Hade jag kunnat ta ledigt en vecka under våren hade jag utan att tveka gjort det och åkt igen. Så fantastisk resa!

 • Reply
  Petra
  4 februari, 2015 at 21:26

  Åh ! Det är min stora dröm att få åka dit. Måste ha varit helt underbart. Synd att det är så dyrt.

  • Reply
   Träningsblogga
   5 februari, 2015 at 06:39

   Ja, det var underbart. Men som du säger, dyrt! Jag fick åka dit gratis med Midnattsloppet, så vansinnigt lyxigt alltså.

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: