Allt och inget

Det här med vardagsmotion

Satt på jobbet och drack kaffe och började (som vanligt) prata träning och sådant. Mina duktiga kollegor berättade om hur de brukar promenera från jobbet, gå två-timmars-promenader med hunden i skogen osv. Och jag började tänka på det där med vardagsmotion. 

Jag är så sjukt dålig på det.
Jag kan (nästan alltid) utan problem ta mig tid och hitta energi för att fara ut och springa, eller åka till gymmet. Särskilt gymsvängarna tar ju mycket tid, för en ska ju ta sig dit, träna och åka hem igen. Två timmar lätt. Men när det kommer till vardagsmotion är jag så extremt lat! Jag kan tycka att det är jättejobbigt att gå och handla (pga tar ju tio minuter att gå till ICA, tur och retur blir liksom 20!), eller att gå uppför backen efter jag hoppat av spårvagnen. Att gå från ena sidan av skolan till den andra för att hämta någonting. Saker som kräver att jag rör på mig kan kännas SÅ jobbiga. Men jag har inget emot att dra ut och springa en mil eller åka till gymmet som sagt.

Jag vill liksom att min rörelse ska ge något. Och jag vet att vardagsmotion är typ det bästa som finns. Ändå är det vad jag ogillar mest. Ungefär.

Lustigt hur man är.

Springa? ABSOLUT. Gå? Nej tack.

Springa? ABSOLUT.
Gå? Nej tack.

 

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  9 februari, 2015 at 15:46

  Känner igen mej! Jag kan ha världens motstånd mot att gå ut med soporna, jag menar, soptunnan ligger ändå 60 meter från huset!! :0 Eller att t.ex gå till närbutiken vilket kanske tar 3 minuter? Försöker tänka på att glra såna där småsaker ändå, men det tar emot faktiskt.

  • Reply
   Träningsblogga
   9 februari, 2015 at 17:21

   Jamen varför ÄR det så? Så sjukt störande!
   Men lite skönt att man inte är den enda iaf 😉

 • Reply
  Kari
  9 februari, 2015 at 20:48

  Fast för mig är det där två olika saker. Jag kan tycka att det är ”jobbigt” att gå ut i köket och göra en kopp te så motståndet mot att komma upp ur soffan är något helt annat än att inte tycka om vardagsmotion. Jag gillar vardagsmotion, kanske främst för att jag tycker att det är tråkigt att vara stilla. Åka buss liksom, kan man ha det tråkigare? Det skulle vara att åka hiss i sådana fall.

  • Reply
   Träningsblogga
   10 februari, 2015 at 15:20

   Hissåkningen kan jag hålla med dig om, men kan tycka det är rätt skönt att åka buss faktiskt 😉

 • Reply
  Carolin
  10 februari, 2015 at 12:22

  Åh jag förstår vad du menar men jag skulle säga att det har mycket med rutin att göra. Jag cyklar från Tuve till jobbet i Majorna (ca10km) varje dag och det känns aldrig jobbigt trots att det känns som att det inte riktigt är träning när ett vanligt cykelpass är på minst 5-6mil.
  Men som du skriver, att gå till affären 10min bort kan kännas grymt jobbigt och jag skjuter gärna på det till en annan dag om det går.

  • Reply
   Träningsblogga
   10 februari, 2015 at 15:22

   Ja alltså det är lustigt det där. Jag kan gärna cykla eller springa från jobbet, men att gå från jobbet till busshållplatsen kan vara sjukt motigt… Märkligt!

 • Reply
  Om att inte cykla till jobbet – Träningsblogga
  8 oktober, 2015 at 16:25

  […] max 1-2 timmar skulle jag tro. Men sedan är jag den slappaste av slappa. Jag har skrivit om det förut. Om hur jag mer än gärna drar ut och springer, eller lägger ett par timmar på att åka till […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: