Löpning

Löpning, helt enkelt

IMG_6869

Jag började inte springa för att jag förstod att jag skulle älska det. Det trodde jag inte att man kunde göra. Tyckte bara att folk var galna som sprang, och tänkte att det var ett nödvändigt ont för mig för att inte vara så himla ur form. Så jag började springa. 

Den senaste tiden har jag varit lite oinspirerad angående löpningen, och det har känts okej, för då har jag passat på att träna annat. Samtidigt börjar jag bli lite stressad över att t.ex. Göteborgsvarvet närmar sig (med stormsteg!). Så idag när solen behagade att visa sig bestämde jag mig för att ställa in gympasset och istället ta en löprunda. Den satt så långt inne, och jag var nära på att ställa in även den. Det gjorde jag inte.

Och nu ska jag således berätta varför jag älskar löpning. 

1. Motivationen försvinner då och då, men när den kommer tillbaka gör den det med besked.
2. Det är världens billigaste och bästa terapi. Vad tänker du på när du springer? Idag tänkte jag först på att det var jobbigt, och sedan på hur förbannat fint Göteborg är och så började jag nästan gråta för att:
3. Jag sprang uppför en massa massa trappsteg för att komma till den finaste utsikten över Göteborg, och det var så jobbigt men så lätt på samma gång för jag fick ju världens bästa terapi och en helt magnifik solnedgång på det.
4. Efter en blev-jag-religiös-nu?-löprunda glömmer jag bort hur trött och oinspirerad jag var innan och hur nära jag var på att ställa in, pga:
5. Får så mycket oförklarlig energi av en bra löprunda!

Jag skulle kunna hålla på i en evighet.
Idag var Göteborg så sjukt vackert, löpningen gjorde mig lycklig trots att jag inte är i någon toppform och det var en kort runda, men det kändes som att jag släppte all negativ energi och hamnade i något slags lyckorus.

Ibland lyckas man få till sådana rundor. Cirka 9 av 10 rundor är väl inte exakt lika mycket njutning, så sådana här gäller det att komma ihåg. Det enda som hade gjort den bättre hade varit en ordentlig kamera, men nu får iphone-bilderna duga. Åh, vad du charmade mig ikväll Göteborg.

IMG_6860 IMG_6865 IMG_6871

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Petra
  9 februari, 2015 at 19:15

  Så klockrent inlägg! Där satte du huvudet på spiken helt klart!
  Men de gånger som de känns skit att springa, eller ja, mindre bra att komma iväg. Då får man tänka på de underbara upplevelserna och rundorna som man varit med om!

  Vilka fantastiska bilder. Där vill jag springa när jag kommer till göteborg den 27/2 – 1/3
  Kul att du kom ut idag och fick denna underbara upplevelse. De lever man länge på,
  Bra jobbat

  • Reply
   Träningsblogga
   10 februari, 2015 at 06:31

   Ja, spring där när du kommer hit! I Lunden är det. Fint att stå där uppe och filosofera och knäppa några bilder under rundan, får man mycket energi av!

 • Reply
  Rund är också en form!
  9 februari, 2015 at 19:54

  Fantastiska (!) foton! Förstår att du kände dig smått religiös… 😀

  Kram M

  • Reply
   Träningsblogga
   10 februari, 2015 at 06:32

   Haha jamen ibland så! 😀
   Hoppas på samma upplevelse idag!

 • Reply
  Paula
  9 februari, 2015 at 21:26

  Åh, världens bästa Göteborg!

  • Reply
   Träningsblogga
   10 februari, 2015 at 06:34

   Ja, alltså. Göteborg är så himla fint ibland att man blir alldeles rörd!

 • Reply
  Carolin
  10 februari, 2015 at 13:03

  åh vad härligt! Och så vackert! Jag borde springa i stan oftare! Blir ju så inspirerad!

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: