Löpning

Runners Strength by Urban Tribes

IMG_6930

Idag var det äntligen dags att testa ett pass som jag varit sugen på ett bra tag. Tiderna passar dock så sällan, men idag är jag ju ledig från jobbet så då lyckades jag få plats på lunchklassen. Det jag pratar om är Runners Strength by Urban Tribes (jo, allt måste ju ha ett tufft engelskt namn på SATS). SATS började med detta pass redan förra vintern, men då lyckades jag aldrig ta mig dit, så nu var det väl dags. De kör fram till april då de börjar med utomhusträningar istället.

Konceptet är helt enkelt att träna löpstyrka. Under dessa 50-ish minuter lovas man effektiva styrkeövningar som gör en till en bättre löpare. Det var en del springa på stället, det var utfall och plankor och skipping och hopp. Det kändes väldigt effektivt i alla fall! Jag älskar t.ex. att köra mountain climber nästan lika mycket som jag hatar att köra mountain climber så det kändes ju bra.

Jag gillar att gå på pass och slippa tänka själv, och passbeskrivningen kan ju inte bli tydligare. Här är det löpstyrka utformad av löpproffs som gäller, så det är ju bara att köra. Kör man detta pass regelbundet lär man nog märka skillnad på löpsteget i vår. Jag hoppas att jag lyckas hitta någon bra tid då det passar för mig att gå, men det är lite knivigt. Fredag 17:30 liksom, vem vill in på gymmet då… ? Men det är klart, vill man bli bättre så måste man jobba för det. Ju.

Det finns säkert liknande pass på andra gym också? Och tränar man inte på gym överhuvudtaget kan man ju köra massor av dessa övningar ute i löpspåret. Det är kanske något man borde bli bättre på ändå? Löpskolning. Hoppa lite då och då. Och så vidare. Ahh, löpskolning, *googlar och funderar på vad man skulle kunna göra under en löprunda.*. Detta ämne lär jag återkomma till.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Kari
  12 februari, 2015 at 21:44

  Inte nog med att det är på engelska men vilken engelska sedan – Urban Tribes! Torkel har varit ledare där i ett par år och jag försökte nästan tvinga honom att sluta när de bytte namn från Running Sweden (vilket inte heller var ett bra namn för den delen)…

  • Reply
   Träningsblogga
   13 februari, 2015 at 07:48

   Hahaha, det förstår jag att du nästan försökte göra 😀
   Det är så sjukt larvigt alltså, hade det inte varit för att jag gillade SATS så mycket hade jag kunnat byta gym bara pga engelska namn. Gillar ändå på Friskis där man har ”Cykel” (har jag för mig) och ”Gympa”.

 • Reply
  Carolin
  12 februari, 2015 at 21:46

  löpskolning är ju typ guld värt!
  Har du sprungit med GRC någon gång?

  • Reply
   Träningsblogga
   13 februari, 2015 at 07:47

   Jamen det är ju det!
   Har faktiskt inte sprungit med GRC, men följer på Facebook och funderar alltid på att våga mig på det… 🙂

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: