Allt och inget

PT-tankar

IMG_0148Hej världen, här sitter jag och spänner mig efter veckans andra styrkepass. Börjar det inte synas någon muskel där någonstans?!

Hursomhelst. Jag har funderat på det här med styrketräning. Under mitt första löparår tränade jag ingen styrka alls. Inte ens hemma på vardagsrumsgolvet. Eventuellt någon planka någon gång. Men det var allt. Sedan upptäcke jag bodypump och har väl kört det sedan september ungefär. Och så har jag kommit igång med lite coreträning också. Det är så himla skönt att vara lite starkare, tänker att det nog lär hjälpa en i löpspåret.

Men alltså. Jag har fortfarande inte vågat mig in i gym-gymmet. Bara till gruppträningssalarna. Jag har tre PT-tillfällen på SATS att boka. Tror dessutom att ett snart förfaller. Borde jag använda de där PT-timmarna? Komma igång med gymträningen? Jag vet inte varför jag skjuter på sånt här! Är det inte jättedumt? Det vore ju ändå bra att kunna gymma själv och inte behöva vänta på pass varje gång en vill styrketräna.

 

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  19 februari, 2015 at 19:59

  För det första: Ja! Det börjar absolut synas muskler på dina armar. Snygga!

  För det andra: Klart du ska utnyttja de där pt-tillfällena! Du kommer säkert känna dej säkrare i gymmet sen 🙂

  • Reply
   Träningsblogga
   19 februari, 2015 at 21:22

   Ja, det är KLART jag måste! Varför sitter det så långt inne? Gah!

 • Reply
  Paula
  19 februari, 2015 at 20:47

  Jag tog hjälp av en PT, och det är nog det absolut bästa jag gjort. Innan tränade jag nästan bara pass, och då var alltid styrketräningsdelen full av frustande och högljudda killar, och nej, jag överdriver inte. Det var ett grabbgäng på typ 5-10 personer som tränade tillsammans och det drogs av tröjor och spändes magrutor osv, vilket inte kändes så välkomnande även om grabbarna säkert var/är supertrevliga. När jag tränade med PT så blev styrketräningsdelen inte så läskig, och det kändes lättare att gå dit och även om jag körde mycket maskiner först så blev det liksom naturligt att jag skulle pröva med de fria vikterna allt eftersom och idag tycker jag att det är jätteroligt att styrketräna. Och om du har tre pass tycker jag absolut att du ska utnyttja dom!

  • Reply
   Träningsblogga
   19 februari, 2015 at 21:23

   Haha, ”drogs av tröjor”! Vilket gäng 😀
   Jomen det är klart jag måste utnyttja mina PT-pass. Har tränat med pt ett par gånger tidigare, och det är ju rätt oslagbart ändå så…

 • Reply
  Petra
  19 februari, 2015 at 20:51

  Visst syns de muskler!! Jag e likadan. Skäms lite över att gå in i gymmet. Men men , vet ej varför. Men klart du ska utnyttja dina pt timmar. Lyx! De vill jag oxå ha o våga .

  • Reply
   Träningsblogga
   19 februari, 2015 at 21:26

   Jag undrar varför det är så, gymmet är ju inte farligt egentligen 😀
   Ska ta och boka ett pt-pass snart!

 • Reply
  Erika
  20 februari, 2015 at 08:12

  Boka din PT NUUUU Ida!! 😀
  Släpp body pumpen och kör egen grundstyrka, skulle jag rekommendera. Behöver inte vara så komplicerat, och om en duktig PT visar övningar och lär ut en bra teknik kommer du få ut massor av din styrketräning som kommer gynna löpningen. Heja heja, do it! 😀

  • Reply
   Träningsblogga
   20 februari, 2015 at 09:55

   Ja, jag vet inte vad det är jag väntar på! Jag SKA boka!

 • Reply
  Hanna Karlsson
  20 februari, 2015 at 08:40

  Jag har lyxen att min man är pt. Utnyttja dina timmar, det är guld värt.

  • Reply
   Träningsblogga
   20 februari, 2015 at 09:56

   Verkligen lyx!
   Ska absolut utnyttja mina timmar, bara urdumt att låta bli egentligen ju 🙂

 • Reply
  Åsa
  22 februari, 2015 at 12:15

  Tjoho, vad roligt med PTtimmar! Absolut ska du nyttja dom 🙂
  Jag har aldrig tränat med PT tyvärr, men sedan ett år ungefär kör jag hårt i gymmet. Tidigare var jag en riktig grupppasstjej, men nu går jag bara på dom pass jag drar själv (hehe) och kör resten i gymmet! Så himla bra när man hittar ett upplägg som fungerar, och är utmanande 🙂

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: