Allt och inget Löpning

Det bästa av det bästa, andra delen

Den är lite utdragen min följetong om bästa löparminnen, kommer inlägg sisådär var tredje dag, men nu ska jag i alla fall berätta om ett annat bästa löparminne.

Det var sommaren 2013. Det var några veckor efter min första löprunda på femton år. Jag var ännu inte helt övertygad om att löpning var kul. Jag hade harvat på med mina powerwalks blandat med någon joggsekvens, och denna dag gjorde jag något av det jobbigaste jag gjort, men jag klarade det: jag sprang (joggade) 3 kilometer! Efter 3 kilometer kände jag att jag hade kondition för att kanske springa en liten bit till, men – och läs nu noga – mina ben var för svaga!

Svaga ben är inte direkt någonting man gnäller över nu… Är det något som är starkt på en löparkropp så är det väl benen, tänker jag.
Det är fantastiskt hur man förändras i sin löpning.
För det första så trodde jag ju aldrig att jag skulle börja gilla det. Eller att jag skulle springa några längre distanser. Jag tänkte nog inte ens på löpning i samband med ordet distans. 3 km idag är en uppvärmning för ett intervallpass. 3 km då var som att bestiga ett berg. Men 3 km är 3 km, och jäklar vad det var stort för mig den dagen.

img_7329

Här någonstans var det, i mitt fina Luleå, där jag lyckades springa tre kilometer för allra första gången.

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Rund är också en form!
  20 februari, 2015 at 17:16

  Kan bara hålla med. 3 km av jogg/gång var tokjobbigt första tiden, särskilt här på landet när det är så kuperat.
  Jag har nog sagt det innan; men idag byter jag ju knappt om för 3 km….. Fantastisk med utveckling! 😀

  Kram M

  • Reply
   Träningsblogga
   21 februari, 2015 at 09:02

   Jamen precis så!
   Utveckling är bra grejer det, tänk om man inte fick se sådan, då skulle man inte bli långvarig här!

 • Reply
  Frida Matsdotter
  22 februari, 2015 at 18:18

  Det är häftigt att man kan utmana sig och bli så himla mycket bättre på det man gör. Övning ger färdighet! 🙂

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: