Allt och inget Sammanfattning

Logga träning

jogg1Uppenbarligen har det alltid varit viktigt för mig att på ett eller annat sätt dokumentera min träning. Annars hade jag ju inte haft bloggen. Och ju längre tiden går desto mer vill jag dokumentera, och jag vill gärna kunna utläsa antal timmar och kilometer och tempon och så vidare. Jag har testat att logga min träning på olika ställen. Garmin Connect höll jag ut med ett tag, och när jag började träna på SATS tyckte att jag att deras app fungerade fint, eftersom all träning hamnade där automatiskt. Men den är inte så himla specifik när det gäller löpning, man kan till exempel bara skriva in hela kilometer, hör och häpna! 10,5 km finns liksom inte, det måste vara 10 eller 11. Inte okej.

Nu har jag till slut hittat till jogg.se. Haft ett konto sedan länge, men har inte använt alls. Så idag (för det är lördag och jag har inga måsten, bara en massa tid!) har jag lagt in årets träningspass i träningskalendern där. Löppassen var lätta att få in, det var bara att importera från Garmin. Känner att jogg.se är min nya bästa vän. Det verkar himla enkelt att nörda ner sig i statistik och annat där. Det enda som stör mig är att jag inte har loggat träningen där tidigare, för då hade jag ju kunnat jämföra och se framstegen (och bakslagen) mycket tydligare. Och så står det att mitt tempo-pb är 5:58. Inte okej! Fast jag får väl acceptera att det är mitt maxtempo hittills i år…

jogg2 jogg3

Bättre sent än aldrig tänker jag, och bestämmer att jag testar jogg.se en stund nu. Att bara kunna klicka sig in på sitt löppass och nörda ner sig och kolla kilometertider och kartor och så vidare. Och folk säger att man ska lära sig att springa utan klocka. HAHA.

Loggar du din träning någonstans? Har jag hittat rätt med jogg.se nu, eller finns det något ännu bättre?

jogg4

Tydligt att jag är sämst på att hålla ett jämnt tempo… Oops.

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  21 februari, 2015 at 12:17

  Smart! Just nu loggar jag inte min träning någonstans och mäter inte tid heller. Hade jag aldrig trott om mej själv för några månader sedan..haha

  Men jag gillar ju att grotta ned mej i statistik också! Skulle så himla gärna vilja ha en garmin eller liknande. Verkar så himla mycket smidigare än telefonen. Halva anledningen till att jag inte mäter tid just nu är att min telefon är så himla dum och seg :/

  • Reply
   Träningsblogga
   21 februari, 2015 at 13:58

   Ja, smidigt är det ju! Det enda jobbiga med Garmin är att man måste stå ute som ett fån och vänta på GPS-signalen innan man kan springa iväg 😀

 • Reply
  Carolin
  21 februari, 2015 at 12:54

  Jag använder Shapelink. Hade det för några år sen men provade lite annat och har nu gått tillbaka.
  När jag återgick så la jag in alla de där PB-passen. De längsta, snabbaste mm för att få den statistiken rätt, men skippade mängdträningen. 🙂

  • Reply
   Träningsblogga
   21 februari, 2015 at 13:59

   Ah! Aldrig testat. Aldrig hört talas om faktiskt!

 • Reply
  Kari
  21 februari, 2015 at 13:24

  Jag loggar på funbeat men det är en slump och inte ett rationellt beslut. Fungerar helt ok. Däremot har jag för mig att man kan regga vilka skor man sprang i på jogg och det känns som ett klart plus – så att man vet när det är dags att slänga dem.

  Jag jämför inte mina farter men gillar att se till att det blir bra balans på träningsveckorna. Förra veckan blev jag tex tvärtrött på söndagen och kunde då gå in och se att jag inte haft en vilodag på nästan två veckor – inte konstigt att jag var sliten i kroppen! Det är lätt att dras med när man börjar med något nytt roligt (löpning under sommarsäsongen tex) och då vill jag kunna se till att jag inte helt plötsligt dubblar distansen och glömmer bort pre-hab styrketräningen.

  • Reply
   Träningsblogga
   21 februari, 2015 at 14:05

   Det låter mycket klokt!
   Och nej, egentligen bryr jag mig inte så mkt om farten heller (även om man kan tro att det är det viktigaste för mig eftersom jag skriver såna här inlägg), utan det viktigaste känns precis som du skriver om att se att man har en bra balans på träningen. Sedan tycker jag farten är rätt kul att kolla också, men inte särskilt viktig egentligen 🙂 Huvudsaken en tar sig ut och springer lite!

 • Reply
  Paula
  21 februari, 2015 at 14:01

  Jag använder appen Strong när jag styrketränar, SJUKT bra app! Dock kan en bara spara fyra pass på gratisversionen så jag uppdaterade för 69 kronor och tycker att det är väl värt pengarna. Sedan så lägger jag in mina pass på Funbeat, det är kul att se ungefär hur mycket tid en lägger på viss typ av träning.
  Jag har haft en stegräknare också men den råkade jag tappa när jag var tvungen att kissa i skogen under en långpromenad haha, det är ju ganska bra att mäta så en går så pass mycket som en ska liksom. Har du en iPhone så räknar ju appen Hälsa ut hur mycket en går men det är ju bara om en tagit med den överallt och ibland glömmer en ju telefonen på skrivbordet eller så.

  • Reply
   Träningsblogga
   21 februari, 2015 at 18:22

   Massa bra tips! 🙂
   Synd med stegräknaren, haha!

 • Reply
  Anna (orka mera)
  21 februari, 2015 at 16:13

  Jag kör funbeat. Tycker den är överskådlig och bra. Jogg är också bra men efter som jag tränar så mycket annat än löpning tycker jag alternativen är fler i funbeat. Dessutom har jag alla mina vänner samlade där så jag kan hålla koll på vad de sysslar med.

  • Reply
   Träningsblogga
   21 februari, 2015 at 18:58

   Det finns för många alternativ för att logga hela enkelt!
   Hade tydligen en inloggning sedan tidigare på funbeat också, och lider nu av stor beslutsångest här. (Vilka problem jag har alltså!)

 • Reply
  Johanna
  22 februari, 2015 at 19:17

  Jag använder funbeat sen 2008 (har också ett konto på jogg, men gillar funbeat bättre av någon anledning). Måste bara tillägga att man på funbeat också kan registrera vilka skor man använder på varje pass (gör det hela tiden). Med 20-ish par i garderoben skulle jag omöjligt hålla koll på när det är dags att pensionera ett par annars 🙂

  • Reply
   Träningsblogga
   22 februari, 2015 at 19:51

   Åh, nu är det för många som nämnt Funbeat! Kanske måste testa det lite mer istället…

 • Reply
  Märta
  22 februari, 2015 at 21:31

  Jag har också jogg.se. Jag gillar statistik, så det är kul att kunna jämföra år från år eller månad från månad. Och så är det ju kul att kunna kika på andras träning och bli inspirerad.

  Och ja det stämmer att man kan lägga in sina skor och sen räknar den ner antal sprungna mil i dem, så att man ser när de börjar ta slut (om man inte får andra ledtrådar som t ex att stortån börjar titta ut).

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: