Allt och inget

Är jag löpare nu?

24 februari, 2015

När får man börja kalla sig för löpare?

Och när jag skriver får menar jag förstås inte att man inte får göra det allra första gången man drar på sig ett par löparskor om man vill det, men det sitter långt inne för mig. Jag ser fortfarande löpare som sådana som springer mycket, flera gånger i veckan, massa lopp och långa distanser. Ibland kommer jag på att jag faktiskt springer ganska mycket, flera gånger i veckan, lopp då och då, och rätt så långa pass på helgerna.

Så häromdagen märkte jag att jag inte hade någon text överhuvudtaget på min instagramprofil. Så jag uppdaterade den. Och skrev dit ordet löpare. Det kändes ovant, och jag vet inte om jag är helt bekväm med det ännu. Jag har ju bara sprungit sedan 2013.

När blir man löpare? Är du löpare? Varför är det så svårt att kalla sig löpare?

Jag är @idaaspens på Instagram. Följ om du vill! Utlovar många träningsselfies.

idaaspens

 

19 Comments

 • Reply Charlotta Sofia springer och trimmar 24 februari, 2015 at 12:23

  Jo, jag är löpare! Men jag kan ibland komma på mej själv med att ursäkta mej med: ”nämen, jag har inte sprungit så länge och jag springer inte så fort”. Men det är ju bara dumt! Jag tycker att alla som springer och ser sej själva som löpare ÄR löpare!

  • Reply Träningsblogga 24 februari, 2015 at 17:46

   Jamen eller hur! Jag kan komma med dumma kommentarer som ”bara 5 km” eller ”ja, jag sprang ju varvet på 2:14, så jag är inte så snabb” blablabla. Så onödigt! Som att man inte bara kan stå för att man springer. Va!

 • Reply Anna (orka mera) 24 februari, 2015 at 14:18

  Ja såklart! Löpare in i märgen. Även om det finns massor med löpare som springer oftare, längre och tuffare. Löpare med slits-shorts och löpare som joggar ner efter lopp när jag softar i gräset. Löpare är man om man känner glädje i att springa. Om löpning gör en glad. Tycker jag 🙂

  • Reply Träningsblogga 24 februari, 2015 at 17:47

   Du tycker helt rätt, tycker jag!
   Så fult att det känns okej att säga ”Jag gillar att springa” eller ”Jag gillar löpning”, men att säga ”Jag är löpare” – det är svårare. Dumt dumt.

 • Reply petra 24 februari, 2015 at 15:23

  Du är en löpare i mina ögon.
  Jag kan förstå ditt tänk. Nyligen som jag ville kalla mig själv för just löpare. Men vi är de!! va en stolt sådan =)

 • Reply Camilla 24 februari, 2015 at 16:21

  Låter som du är en löpare 🙂 Även enligt denna beskrivng av förändringens faser: http://aktivadagar.com/2015/january/forandringsstadier-att-bli-en-person-som-tranar.html

 • Reply Paula 24 februari, 2015 at 18:11

  Jag tycker absolut att du är en löpare, heja!

  • Reply Träningsblogga 24 februari, 2015 at 19:14

   Tack! Tror jag låter löpare stå kvar på insta ett tag. Och känner hur det känns 😉

 • Reply Linnea 24 februari, 2015 at 21:10

  Ja men klart du är en löpare!!! Vem är en löpare om inte du??

 • Reply Märta 24 februari, 2015 at 21:27

  Sådär har jag också tänkt. Och sagt. När folk har kommenterat mitt löpande har jag svarat lite undvikande ”men jag är ju inte särskilt bra” eller ”jag springer ju inte särskilt mycket”. Typiskt svenskt blygsamt?

  Om man springer regelbundet är man löpare tycker jag. Jag tycker definitivt att jag är det nu, även om jag är långsam och inte springer mer än ett par gånger i veckan, men förr när jag bara sprang ett par gånger om året hade jag inte kallat mig löpare.

  • Reply Träningsblogga 25 februari, 2015 at 08:53

   Ja varför gör man så? Springer man så är man väl löpare, helt enkelt!

 • Reply Kari 24 februari, 2015 at 21:31

  Så där tänker jag också, fastän jag har sprungit varje vecka i 20 år! Simningen är ännu värre, jag skulle aldrig få för mig att kalla mig för simmare. Om jag inte pratar med löpare så klart, då förklarar jag gärna bort min långsamma löpning med att jag ”egentligen är simmare”.

  • Reply Träningsblogga 25 februari, 2015 at 09:36

   Men herregud, då är det ju klart att du är löpare! Men alltså, jag förstår ju hur du tänker! 😀
   Och jag skulle nog säga att du är simmare också.

 • Reply Kicki 24 februari, 2015 at 22:17

  Jag har till och med svårt att säga att jag har varit ute och sprungit. Jag säger joggat… Sen att jag faktiskt sprungit flera millopp och tre halvmaror (2 st under 2h) så säger jag joggat…
  Men skam den som inte kan bättra sig! Jag är nog baske mig också en löpare som är ute och springer ett par gånger i veckan!

  • Reply Träningsblogga 25 februari, 2015 at 09:37

   Jamen klart att du är!! Och börja nu säga att du springer, för det gör du ju!

 • Reply Vad är snabbt och vad är långsamt? | 17 maj, 2015 at 14:10

  […] var faktiskt inte jättelänge sedan jag själv funderade på när man får börja kalla sig löpare. Jag är skitirriterad över det nu. Varför skrev jag […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: