Löpning

Löparnas ultimata utmaning

IMG_0149

När jag skrev om ultralöpning för ett tag sedan tipsade Charlotta Sofia om en dokumentär om 4 Deserts. Nu har jag tittat på den och vill tipsa vidare. Klicka in dig här för att se filmen.

Jag är helt fascinerad.
Kort om 4 Deserts för den som inte vet.
Det är alltså fyra lopp i fyra öknar (Chile, Kina, Sahara och Antarktis). Varje lopp är hisnande 250 km långt. Folk drar sig ur, folk dör, folk klarar av. Jag blev inte jättesugen på ultralöpning (okej, nu är det här helt extrem ultralöpning), men springsugen i alla fall. I filmen får man följa några personer som satsar på en Grand Slam, dvs att springa alla fyra lopp under loppet av ett år. Galna människor!

Lite kul var det att en av deltagarna hade en liknande upplevelse som jag, som gjorde att han började springa. Han gick uppför rulltrappan och var andfådd när han väl var uppe. Då var han 30. (Du vet kanske min historia: att jag försökte springa till spårvagnen, men det gick inte. Då var jag 28.) Jag hejade lite extra på honom.

Följ denna blogg på Bloglovin’!

 

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Rund är också en form!
  24 februari, 2015 at 20:47

  Det där är inte Ultra. Det är galenskap!! 😉

  • Reply
   Träningsblogga
   25 februari, 2015 at 09:39

   Ja, det kan jag bara hålla med om! Det finns verkligen galningar här i världen 😀

 • Reply
  Helena
  25 februari, 2015 at 07:15

  Låter spännande! Älskar galenskaper!

  • Reply
   Träningsblogga
   25 februari, 2015 at 09:40

   Älskar att höra/läsa om galenskaper iaf! Men att göra dem själv… Nja.

 • Reply
  Petra
  25 februari, 2015 at 10:01

  Hej!!
  Åh de måste jag se ikväll. Galet!! Galet underbart! Ha en bra dag

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: