Allt och inget

Rullar fram

IMG_7127

Har du en foam roller? Använder du din foam roller? 
Mina svar är ja och nej. 
Jag köpte en foam roller med det där vanliga måste-ha-tänket, och nu samlar den mest damm, så att säga.

När ljumsken började trilskas i söndags tänkte jag dock att det nog börjar vara dags att ta hand om kroppen lite mer. Så här är mitt nya löfte: börja använda foam rollern! För att bli inspirerad åkte jag till Sats efter jobbet och gick på deras pass ”Trigger point”, 30 minuter rulla med foam roller och boll. Dra åt skogen så ont det gjorde! När jag rullar hemma blir det några minuter, men nu kändes det ordentligt. Men det gjorde verkligen sköntont, märkte att min stela kropp behövde detta.

Gick mest på passet för att få reda på hur jag ska använda rullen, lite inspiration alltså, men det behövs nog egentligen inte. Bara att rulla där det behövs! Men precis som alla pass man går på så är det ju himla skönt att guidas, då vet man att det blir ordentligt gjort. Men jag ska bli så mycket bättre på att plocka fram den där. Alla kroppar behöver rullas, men löparkroppen säkert lite extra mycket.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Kari
  25 februari, 2015 at 21:15

  Jag svarar ja och nej, precis som du. Däremot har vi en hel uppsättning massagebollar hemma och de använder jag mer. Foamrollern är bra för stora muskler på benen men om man vill jobba med en triggerpunkt i ryggen tex så tycker jag att det kan vara svårt att komma åt bra.

  • Reply
   Träningsblogga
   26 februari, 2015 at 08:32

   Har en nyfunnen respekt för lilla bollen! Känns i ryggen idag att jag tryckte lite igår… Om man säger så! Som träningsvärk! Ska det göra det? Hmm.

 • Reply
  Carolin
  25 februari, 2015 at 21:19

  åh jag har också en men den börjar också bli lite dammig (så att säga). Men har funderat flera gånger de senaste veckorna på att ta fram den och borde kanske ta och göra det! 🙂

  • Reply
   Träningsblogga
   26 februari, 2015 at 08:33

   Ja, gör det! Känns alltid så himla bra efteråt. Man behöver nog mjuka upp kroppen lite då och då!

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: