Allt och inget

Massagesmärta

Det där passet jag var på igår, med rulle och boll, kallas ”Trigger point” på Sats, och de säger att detta är så kallad myofascial självmassage. Tyckte att detta var nödvändigt för mig att googla och läsa in mig på ikväll, för de där 30 minuterna igår, de känns idag! Det känns som att jag har träningsvärk i ryggen, men det har jag ju inte. Däremot låg jag på den där lilla massagebollen, och det var väl det som gjorde det. Ett ganska tydligt tecken på att det finns mycket i kroppen som behöver mjukas upp, tänker jag.

Myofascial självmassage förklaras så här på WikipediaMyofascial release (or MFR) is a soft tissue therapy for the treatment of skeletal muscle immobility and pain. Self-myofascial release (or SMFR) refers to someone performing this therapy on themself. This alternative medicine therapy aims to relax contracted muscles, improve blood and lymphatic circulation, and stimulate the stretch reflex in muscles. 

Jag har haft den där foamrollern hemma ett tag nu, och nu känner jag att jag äntligen har fattat grejen. Det krävdes en ond rygg efter självmassage (som i och för sig orsakades av boll och inte rulle) och lite googlande. Jag tror verkligen att detta kan göra gott för kroppen! Två bra sidor med massa bra grejer att göra med foamrollern och bollen finns här och här.

Det viktigaste tycks i alla fall vara att rulla lite överallt, och när man hittar ett ställe där det gör extra ont, stanna där! Självplågeri och njutning på en och samma gång.

Och nu måste jag skaffa mig en massageboll.
Har man ingen verkar det som att det fungerar fint med tennisboll eller annat i den stilen, och har man inget sånt så har man nu en anledning att få köpa sig någonting nytt!

Lebron James rullar lite.

Lebron James rullar lite.


 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Cecilia Mattsson
  27 februari, 2015 at 06:05

  Man kanske skulle skaffa sig en sån där ”rulle” 🙂 Jag har visserligen inte ont någonstans (måste man ha det ?;) lite massage är väl aldrig fel!

  • Reply
   Träningsblogga
   27 februari, 2015 at 11:13

   Nä, man måste nog inte ha ont innan 😀 Det hade inte jag, men efteråt… Tecken på att det behövs, tänker jag!

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: