Allt och inget

Onyttigheter och segheter

IMG_7137

Jag har varit så onyttig i helgen. Ätit saker som jag i regel inte äter så mycket av nuförtiden. Det började i fredags när jag hittade denna helt sinnessjuka goda chokladkaka i personalrummet på jobbet. Tryckte i mig en bit innan lunch och ytterligare en innan jag skulle iväg och springa intervaller. Mindre bra uppladdning, men det gick bra ändå. Igår tyckte jag att det vore gott med något gott på kvällen, och tryckte således i mig en hel chipspåse själv och lösgodisresterna åt jag till frukost idag. Needless to say att jag inte har mått särskilt bra det senaste dygnet eller så. Och nu talar vi rent fysiskt. Jag vet inte hur många gånger jag vaknade inatt, eller hur många gånger jag var tvungen att sluta äta chips igår för att jag kände mig lite illamående. Och likförbannat fortsätter man att trycka i sig detta eftersom det finns i huset. Och det smakar inte ens gott, och det gör det hela ännu mer ovärt!

Jag tycker absolut man kan trycka i sig onyttigheter då och då, men när jag gör det (nu kanske jag överdriver mängden, och att det är därför) så mår jag helt enkelt inte bra. Blir bara trött och seg och illamående. Så varför göra det? Nu har jag alltså ätit godis till frukost, och det känns ju ganska osannolikt att jag ska orka ta mig ut på dagens planerade långpass. Var ska jag få energi till det?

Innan jag började träna levde jag nästan på chips och godis och läsk och liknande. Hur kunde jag inte förstå hur dåligt jag mådde av det? Inte konstigt att jag aldrig orkade göra någonting fysiskt ansträngande. Som att komma igång med träning. Men fint ändå någonstans att träning gör att man tappar suget efter såna här saker som gör att man inte orkar något.

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Rund är också en form!
  1 mars, 2015 at 09:39

  Nu är det sällan jag äter så jag mår illa eller dålig på ”det” viset.
  Men visst blir kroppen seg och slö av socker. Hur tusan kommer det sig att BARN blir överenergiska små knippen efter en godispåse…?!! Haha! 😉

  • Reply
   Träningsblogga
   1 mars, 2015 at 13:26

   Det undrar jag också!
   Jag känner mig fortfarande däckad av allt godisintag. Lite som att vara bakis!

 • Reply
  Emma
  1 mars, 2015 at 12:47

  Jag känner igen det där! Jag äter inte heller chips och godis så ofta, men igår hade vi både och hemma då vi hade gäster över, varför kan man inte sluta förrän det är tomt? Ett evigt mysterium!

  • Reply
   Träningsblogga
   1 mars, 2015 at 13:27

   Verkligen ett mysterium! Jag åt upp alla chips för att jag ville bli av med dem så att jag skulle sluta äta av dem. Eh, logiskt?

 • Reply
  Linnea
  1 mars, 2015 at 13:42

  Åh jag är likadan, måste äta tills det är slut liksom!

 • Reply
  Märta
  1 mars, 2015 at 21:15

  Jag har lyckligtvis inte benägenheten att överäta chips, godis etc. Om jag äter godis är jag helt nöjd efter fem bitar, och det är liksom inget jag har tvingat mig själv till att nöja mig med, utan det är helt enkelt inte intressant med mer. Väldigt bekvämt att ha det så. Men skulle jag trots allt äta större mängder, för visst händer det ibland, så blir jag sjukt dålig i magen.

  När jag var yngre var det dock inget ovanligt att jag tryckte i mig en hel 200 g scweizernöt eller chips i mängder, men konstigt nog kan jag inte minnas att jag blev dålig av det på samma sätt som nu, trots att jag åt såna mängder då. Det måste vara så att kroppen är känsligare nu när den inte får så stora mängder.

  • Reply
   Träningsblogga
   2 mars, 2015 at 20:32

   Ja, det kanske är så!
   Kan inte heller minnas att jag mådde så dåligt när jag åt godis och chips var och varannan dag förut!

 • Reply
  Petra
  2 mars, 2015 at 12:35

  Vad skönt att höra (läsa) att man inte är ensam i sitt beteende! För mej började fredagsfrossandet med ett par kolor som fanns på jobbet, för att sedan fortsätta med både lösgodis och ostbågar framför tv:n på kvällen, efter middagen som faktiskt gjorde mej riktigt mätt.

  När jag gick och la mej för att sova var jag både illamående och hade hög puls. Tacka 17 för det som jag hade vräkt i mej! Det är fullständigt omöjligt för mej att äta lagom med godis och när jag väl har börjat finns det inget stopp. Jag gör som du, äter upp allt, så jag slipper ha något kvar liksom. Sjukt! Jag vet! Nu har jag infört totalt godisförbud fram till min semester för jag måste verkligen komma ur detta sockersug till 100% och då är det tyvärr förbud som gäller för mej.
  (Behöver jag nämna att jag hade abstinensbesvär både lördag och söndag?)

  • Reply
   Träningsblogga
   2 mars, 2015 at 20:33

   Du är så duktig som lägger av helt och hållet. Jag är imponerad. Skulle nog inte fixa det. Eller jo, det skulle jag, lyckades sluta snusa en gång i tiden så allt går ju med lite vilja. Men jag har nog inte tillräckligt med vilja för det, helt enkelt!

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: