Löpning

Springa utan musik

IMG_7170

Det kändes så onödigt att starta mars månad med en träningsfri dag, så efter mesta ursäkternas dag tog jag mig ut i vårt grådaskiga Göteborg. 5 tunga kilometer, men en tung 5km-runda är också en runda, säger de. 

Men en bra sak med dagens runda fanns det!
Jag läste hos Orka mera! om hur hon skulle testa att springa med lurar i öronen. Jag blev lite inspirerad och tänkte att jag också skulle testa något nytt där. Fast tvärtom. Att springa utan något i öronen. Det gick! Och jag tror faktiskt inte att det var en tung runda pga avsaknaden av musik, det fanns nog andra anledningar. Däremot kändes det faktiskt ganska bra att springa utan musik. Lite ovant att höra min egen andning. Och rytmen i löpsteget. Men jag har nog aldrig sprungit i ett så jämnt tempo som ikväll. Det var nog nyttig träning för mig. Kan förstå tjusningen att springa utan något i öronen, helt enkelt. Helt otroligt men sant, jag tyckte nog att det var ganska trevligt att bara höra hur mina steg lät. Likadant om och om igen. Har nog aldrig fokuserat så mycket på (löp)tekniken förut.

Och så var det himla skönt att jag tog mig ut fast jag inte hade tänkt orka med det. Det mesta går alltså med lite lite vilja.

IMG_7168

 

You Might Also Like

No Comments

Lämna en kommentar

%d bloggare gillar detta: