Allt och inget

Fotodrömmar

Idag bestämde jag mig helt sonika för att ta en vilodag. Detta efter att jag kände efter att jag var ganska trött, och samtidigt insåg att jag antingen sprungit eller varit på gymmet sex dagar i rad. Helt okej att bara åka hem efter jobbet alltså.

Vilokväll fungerar utmärkt för att fönstershoppa på nätet. Denna gång är jag otroligt men sant inte ute efter träningskläder, men däremot helt vansinnigt sugen på ett nytt objektiv till kameran. Blir bara så frustrerad över att det är så dyrt.

IMG_0152

Det är ungefär ett år sedan jag köpte ny kamera och jag kör med det medföljande objektivet med den klassiska brännvidden 16-50mm. Det är t.ex. svårt att få till en riktigt snygg närbild. Till min förra kamera hade jag ett objektiv med brännvid på 18-200mm. Det blev så snygga bilder med den! Sedan att det är jobbigt att hålla på att byta objektiv, det är ju en annan femma… Men jag älskar ju närbilder. Och borde man inte få köpa ett nytt objektiv när man har blogg? Menar, man måste ju kunna blogga riktigt fina bilder. Å andra sidan, hur ofta tar jag med kameran på löprundan? Aldrig, antar jag.

Vad säger ni? Behöver man inte ett bra zoomobjektiv? Ska jag t.ex. behöva åka till New York med mitt ynka 16-50? Eller är det för jobbigt med ett objektiv som startar med brännvidd 55? Och vaaarför är det så himla dyrt med objektiv? Suck. 

Saknar tiderna med detta objektiv… 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  3 mars, 2015 at 19:12

  Känner igen mej i dina funderingar: Har också bara standardobjektiv och börjar känna mej rätt begränsad. Det där kom liksom efter ett tag, först tyckte jag att det var drömmen att bara ha systemkamera och fattade inte varför andra ville ha nya objektiv? Nu fattar jag precis och suktar så himla mycket. Dina bilder talar ju verkligen för att det är värt 🙂 (Men dyyyrt).

  • Reply
   Träningsblogga
   3 mars, 2015 at 20:16

   Ja exakt! Precis som allt annat man känner att man behöver uppgradera hela tiden! 😀

 • Reply
  Petra
  3 mars, 2015 at 19:40

  Hej!
  Ja dina bilder talar ju verkligen för ett nytt objektiv i dess likhet. För wow vilka fina bilder!!
  Kul!
  Men ja, dyrt. Men samtidigt är det din hobby o du gillar det så varför inte?!

  • Reply
   Träningsblogga
   3 mars, 2015 at 20:17

   Hehe, ja lite så tänker jag också! Varför inte liksom? 😀

 • Reply
  Camilla-AktivaDagar
  3 mars, 2015 at 21:23

  Känner igen tankarna… För mig ledde de till ett tamron 16-300. Funkar till typ allt eller i alla fall det mesta jag ska fota. Skönt slippa hålla på och byta hela tiden som man får göra om man har ett separat med längre zoom. Hade så förr.

  • Reply
   Träningsblogga
   4 mars, 2015 at 07:54

   Det hade varit drömmen liksom! Till förra kameran hade jag ett på 18-200, det funkade till ALLT.
   Dock har jag en spegellös digitalkamera från Sony nu, och det är bara deras egna märke som verkar passa, och då landar t.ex. ett 18-200-objektiv på typ 5-6000 kr, sjukt!

 • Reply
  Erika
  4 mars, 2015 at 14:06

  Jag fick ett riktigt bra objektiv i julklapp. Jag ÄLSKAR det!
  Det har fått mig till att ständigt använda kameran, och det känns som att min blogg fått ett riktigt lyft med finare bilder än tidigare. Detta jag fick är inte så snuskigt dyrt heller, om man nu jämför med alternativen.
  Här finns det:http://www.netonnet.se/art/foto/objektiv/objektiv-canon/canon-ef50mm18ii/114859.4569/?gclid=Cj0KEQiA99qnBRDnrYCkt4ClzZABEiQAvqPaLLIpShyhW7fk_RgXzVmGS_J_zNtmjTD2TQ_O3UGjgiwaAqSa8P8HAQ

  • Reply
   Träningsblogga
   4 mars, 2015 at 20:01

   Ja, du har alltid så fina bilder!
   Sugen på något liknande objektiv som det du har också, ojoj, det finns alldeles för mycket man behöver!

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: