Allt och inget

Sidoplankan – också ett slags Everest

Det var nog ungefär ett halvår sedan. Jag var på ett corepass med en vän. Jag hade inte styrketränat nästan någonting någonsin, det var mest löpning som gällde. Minns hur jag upprörd sa till henne efter passet att ”jag fixar inte sidoplanka!”. Jag hade nog testat några gånger hemma också, men nej, det gick aldrig.

Så för ett tag sedan under ett bodypumppass slog det mig när jag stod där i sidoplankan, och till och med bytte sida fram och tillbaka, att ”Herregud, jag fixar ju sidoplankan!”. Ser det som det ultimata beviset på att jag har tränat rätt och blivit stark(are). Jag har alltid ogillat pass med sidoplankan, men nu är jag nästan lite besviken att de tagit bort den i nya pump-releasen. Jag får helt enkelt göra den på eget bevåg i fortsättningen.

Älskar tränings-aha-upplevelser.

IMG_0145

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Anna (orka mera)
  3 mars, 2015 at 12:47

  Visst är det underbart när man märker skillnad. När man plötsligt kan något som var helt omöjligt tidigare! Hoppas få den upplevelsen när det gäller chins en vacker dag…. eller handstående 🙂

  • Reply
   Träningsblogga
   3 mars, 2015 at 17:45

   Ja verkligen underbart! Det liksom slog mig bara att jag hade problem med det där förut.
   Håller tummarna för dina chins! 😀

 • Reply
  Rund är också en form!
  3 mars, 2015 at 13:11

  Jag gillar (fortfarande) inte sidoplankan.
  Däremot kör jag ofta sidoböj med 20 kgs vikt på gymmet. Ger grymt träningsvärk i sidan! 😀

 • Reply
  Carolin
  4 mars, 2015 at 19:59

  Härlig känsla!! 😀 Alltid kul med tydliga framsteg!

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: