Löpning

Springa vilse

IMG_0164

Läste Skosulans inlägg om en tur i Göteborg. Hur han sprang vilse när han skulle till älven, fast han var mitt i stan. Det var som kul läsning, för jag känner så väl igen mig.

Det är ett av de större problemen i mitt liv, att jag har så fruktansvärt dåligt lokalsinne. Egentligen fungerar det i och för sig ganska bra 2015, för man har ju GPS på mobilen. Det ÄR verkligen tur. När jag flyttade till Göteborg i början av 2011 hade jag precis köpt min första smarta telefon, och det var bra tajmat, för det var inte alltid helt lätt att hitta. Särskilt när man inte har förmågan att komma ihåg vilket håll man för tio minuter sedan kom ifrån.

När jag började springa höll jag mig således inne i stan. Längs promenadstråk jag kände igen, gärna i anslutning till spårvägar, just in case. Efter ett tag vågade jag mig upp till Skatås. Första gången lyckades jag springa vilse på elljusspåret. Detta är helt sant! Jag kom liksom ut i något bostadsområde. Hur är det möjligt? Nu vet jag exakt hur elljusspåret ”8:an” går, jag vet hur jag hittar dit från jobbet så att jag tar mig hem. Men än idag vågar jag inte göra några avstickare i skogen. Testar ibland. Testade faktiskt häromdagen. Ångrade mig efter tre minuter och sprang tillbaka.

Den värsta springa-vilse-upplevelsen jag varit med om var när jag skulle springa mina 5 km från jobbet och hem första gången. Det slutade med att jag sprang till Mölndal – två kommuner bort. Det skrev jag om här.

En vacker dag, när mobilen är fulladdad och vädret fint, ska jag testa någon annan runda i Skatås. Springa åt ett annat håll. Upp i skogen? Jag ser alltid längtande åt andra håll, men vågar aldrig… Kanske dags att börja springa tillsammans med någon, just in case…

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Elin
  7 mars, 2015 at 21:38

  Det finns en grupp på fb ” tjej trailrunning” som springer i skatås ibland, väldigt kul!

 • Reply
  Carolin
  7 mars, 2015 at 21:41

  Det är bara att våga testa att lämna spåret! Annars kan du gå med i gruppen Tjej-trailrunning på Facebook. De håller trailrunning för bara tjejer i Skatås på vår och höst. Brukar vara två grupper med olika tempo så alla kan vara med 🙂 riktigt kul!
  Själv måste jag lära mig hitta i skogarna där nu när jag ska leda MTB-turer där!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   8 mars, 2015 at 09:43

   Den gruppen låter intressant. Ska spana lite på den!
   Kul att du ska leda turer där, och imponerande! Själv skulle jag vara alldeles för rädd för att leda fel… 😉

 • Reply
  Saras träningsblogg
  7 mars, 2015 at 21:56

  Jag är tvärtom. Jag vill upptäcka och springa nya vägar hela tiden helst. Tror jag utforskat varenda liten stig i skatås och delsjön

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   8 mars, 2015 at 09:44

   Hehe, men egentligen vill jag också det! Det är bara det att jag rädd för att inte hitta hem sedan igen 😀

 • Reply
  Linnea
  8 mars, 2015 at 06:57

  Hahahah jag är exakt likadan!! Hittar fan ingenstans, har jag kört hem till någon så hittar jag inte tillbaka samma väg ens. / mvh hon som råkade springa till Blekinge..

 • Reply
  Rund är också en form!
  8 mars, 2015 at 18:01

  Jag får komma ner till skatås en helg och dra ut dig i skogen!
  Jag hittar inte, men jag är inte heller särskilt rädd för att springa vilse. Någonstans kommer man alltid ut. Och är man dessutom inte ensam, så är det ännu bättre… 😉

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: