Långpass Löpning

Sugen på att springa långt

IMG_7239

En bra sak med helger är att det finns massa tid för spring. Igår t.ex. slöade jag på här hemma lite väl länge innan jag tog mig ut, men det gjorde ju inget för jag hade inte så bråttom någonstans och nuförtiden är det faktiskt ljust ute ganska länge.

Jag sprang 2 km mot Skatås, hoppade på 8:an, sprang 2 km hemåt och sedan en bonuskilometer runt kvarteret. 13 kilometer totalt alltså. Men nu ska ni få höra (läsa). Efter att jag hade sprungit mitt varv på 8:an, var jag lite – eller ganska mycket – sugen på att testa ett varv till. Se om kroppen skulle fixa det. Då skulle det totalt bli en runda på ungefär 20 km. Med det tempot jag lunkar på nu så tror jag faktiskt att jag skulle kunna fixa det. (Lite orolig för ljumsken bara) Men jag skulle iväg och roa mig på kvällen, och Göteborgsvarvet kan ju vara en påminnelse om hur ont det gjorde i kroppen efter ett sådant långt pass så jag vågade inte riskera att behöva ställa in kvällen… Men en vacker dag alltså. En vacker helg! Då ska jag göra det.

Det känns som ett gott tecken inför varvet, att jag är sugen på att springa längre!

X 2?

X 2?

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Carolin
  8 mars, 2015 at 15:38

  Jag vill också springs långt men är så rädd att jag ska öka för snabbt och dra på mig någon skada! :/ men jag ökar långsamt och det är ju fantastiskt kul varenda gång man slår ett rekord!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   8 mars, 2015 at 19:58

   Ja, det är ju det där med skador… Är också orolig för det, för det har ju hänt för att jag inte riktigt lyssnat på kroppen, ehrrm…
   Så det är nog klokt att öka långsamt, men det är ju också så himla kul att försöka utmana sig. Svårt att hitta rätt balans där 🙂

 • Reply
  Märta
  10 mars, 2015 at 21:18

  Det är så härligt att springa långt! Särskilt när man inte har gjort nån långrunda på ett tag, är lite orolig att man inte ska orka, men upptäcker att i lagom tempo går det hur lätt som helst 🙂
  Och sen när man sitter i soffan efteråt så ”burrar” det så skönt i benen av trötthet. Åååh jag vill också!

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: