Allt och inget

Träningsvila och träningsevent

Dag fyra utan träning. Fasen så segt. Det värsta i kråksången är att jag samtidigt mer och mer börjar tycka att det är skönt… Som att det känns som att jag är ledig från någonting jobbigt. Men det är jag ju inte. Jag älskar ju att träna! Så detta oroar mig lite. Tillbaka i gamla hjulspår liksom; jobba, hem, äta, soffa. Men överlag så stressar det mig mest att jag inte kan springa. Hur ska jag kunna göra en snabb tid på seedingsloppet nästa helg, och hur ska jag kunna köra mina långpass inför Göteborgsvarvet?

Men vilken tur ändå att det är dags för Blogger boot camp till helgen. Har jag fortfarande ont då får jag väl helt enkelt se till att ta det lite lugnare, det kommer nog vara nog så inspirerande ändå. Igår kom det ett mail om att årets bästa träningsdag närmar sig, och jag är galet taggad! Och så har jag nästan lite resfeber också. Men det kanske mest är det där med att man ska träffa massa nytt folk? Som i och för sig är mest roligt, men lite pirrigt ändå. Menar, läser ju dessa människors bloggar, så jag kanske blir starstruck?

unnamed

 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Charlotta Sofia springer och trimmar
  11 mars, 2015 at 15:28

  Men du, jag känner igen mej! Fast jag vet att jag älskar att träna, fast jag vet att jag mår bättre efteråt, fast jag vet att det bara gör mej gott.. så kan jag ibland känna att det är soft med ledigt och det är såklart inget fel i det.
  Jag tror det ligger i att vi i grunden är programmerade att spara energi, vi är helt enkelt skapta så, att tycka att vila är det härligaste. Jag ser det lite så att jag ”kör över” den där känslan eftersom evolutionen inte riktigt hängt med. (Därmed inte sagt att vila inte är bra ibland)

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   11 mars, 2015 at 17:16

   Klokt tänkt!
   Jag är dock lite rädd för vila, för förut när jag har vilat då har jag lagt ner träningen… Men nu har jag förhoppningsvis lyckats hålla i det nog länge att en liten skada inte stoppar upp allt och gör mig slapp igen! 🙂

 • Reply
  Märta
  11 mars, 2015 at 22:09

  Oroa dig inte för att du inte kan springa just nu. Jag har gjort mina absolut bästa lopp (eller tider) efter att jag har varit sjuk eller av någon annan anledning vilat helt i mer än en vecka. Varenda gång har jag tänkt att ånej, nu har jag tappat för mycket kondition och kommer inte att orka, men så har det istället blivit tvärtom, det har gått hur lätt och snabbt som helst. Underskatta inte vilan 🙂 Får du bara rätt med det onda så…

 • Reply
  jeanna
  12 mars, 2015 at 06:10

  Hoppas att du får riktigt kul Ida!

 • Reply
  Maria
  13 mars, 2015 at 16:27

  Åh jag är likadan när det blir långvarig vila.. Så bekväm man blir, så lätt att få nya, lite slöare, vanor. Men jag tror man är lite lat innerst inne som människa, och som en ovan skrev – man är programmerad att spara energi och inte för att kuta km för att det är roligt eller hälsosamt. Man får tänka på vila ofta ger reparerade ben och ny energi när man kommer igång igen:)

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: