Löpning

Inspiration av Petra och Charlotta

IMG_0218

Igår bjöd Göteborgsvarvet in till föreläsningskväll på Gothia Towers. Jag var blixtsnabb på att anmäla mig, mest pga att Petra Månström skulle vara där. Det finns en podd jag lyssnar på, och det är hennes. (Ibland lyssnar jag på Löparsnack också.)

Kvällen började med att Petra intervjuade Charlotta Fougberg, som visade sig vara en grymt inspirerande människa. Hon har bl.a. ett gäng SM-guld på 3000 meter hinder. Att lyssna på Petras intervju av Charlotta var som att lyssna på Maratonpodden live. Till en början kändes det rentav lite konstigt att ha något att titta på samtidigt som jag lyssnade. Charlotta var så himla härlig. Hon gick ut och sa till svenska folket att hon gick för guld. Hon vann ett silver den gången. Jag tycker det är helt grymt gjort att säga så. Sätta ribban så högt. Jag själv vågar knappt skriva i bloggen vilken tid jag skulle vilja göra på milen.

Ber om ursäkt för taskig bild, men det var det bästa jag kunde få till... Skall bättra mig.

Ber om ursäkt för taskig bild, men det var det bästa jag kunde få till… Skall bättra mig.

IMG_7334

Efter att Charlotta berättat sin historia tog Petra över och berättade sin. Mycket intressant och hög igenkänning! Jag visste inte att Petra var en sådan som jag; som inte sprang. Nu springer hon maraton och ultralopp. Under föreläsningen bjöd hon på sina bästa tips för att komma igång och för att fortsätta. Jag nickade instämmande så himla många gånger. Våga dig ut genom dörren, skaffa en vettig målbild, hantera att bli ifrågasatt, hitta pepp som funkar för dig.

Hitta pepp som funkar för DIG.
Skulle jag ge ett tips till någon som vill börja springa skulle det nog vara just det.
(Pepp som funkade för mig:
– kläder
– Garmin
– blogga)
Petra var inne på det, att det är okej att vilja klä sig snyggt när man är ute springer. Att det är okej om man vill ha de senaste prylarna. Så länge man tar sig ut och springer så är det ju bra!

Så trevligt med såna här fina inspirationskvällar. Jag håller utkik efter fler. Det enda negativa var att jag blev så sugen på att springa, och det kan jag ju fortfarande inte göra pga ljumsken. Men åh vad jag är inspirerad, och den dagen jag kan springa igen kommer jag att vara världens lyckligaste. IMG_7337

IMG_0219

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Pernilla
  19 mars, 2015 at 09:38

  Hej!

  Om du skulle ge ett (1) tips på en bra löparpodd, vilken skulle det vara? Jag är ingen inbiten poddlyssnare, men har tröttnat på min spotifylista och vill testa en löparpodd. Lyssnade på ett avsnitt av svettigpodden men tyckte inte den var särskilt inspirerande.

 • Reply
  Mia
  19 mars, 2015 at 12:19

  Oh så synd. Missade detta helt trots att det ägde rum i ”våra” kvarter. Låter som en toppenkväll 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   19 mars, 2015 at 19:25

   Det var en toppenkväll!
   Undrar hur många såna här grejer som pågår hela tiden och som man missar hela tiden? Känner att jag vill ha mer sånt här. Mer mer mer!

 • Reply
  Carolin
  20 mars, 2015 at 11:42

  Jag var sugen på att gå dit men kunde tyvärr inte. Ska nig allt försöka om det kommer något mer 😀

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: