Allt och inget

Vila bör man

Det är fredag people! Strax ska det jobbas och sedan ska det åkas hem och sedan ska det spelas hockey i Scandinavium. Jag ska inte spela hockey, men jag tänkte titta på då mitt älskade Luleå har möjlighet att knipa semifinalplatsen ikväll. Ropar dock inte hej. Det ska man aldrig göra.

Hockeyspelarna spelar hockey, och jag, ja jag… vilar. Det är så evinnerligt trist, jag känner mig trött och seg och rastlös och vill inget hellre än att dra ut och springa. Jag ler och försöker vara glad när kollegorna berättar om sina senaste löprundor, men i själva verket räknar jag dagarna som gått sedan jag senast sprang en ordentlig runda och har stenkoll på hur många få dagar det är kvar till Göteborgsvarvet.

Men jag vet detta: ska man bli fri från en skada så ska man vila. Det verkar inte finnas några genvägar. Tro mig, jag har letat. Ljumsken känns nu okej när jag går och sådär, men jag ligger lågt med träningen. All träning. Kör inte ens någonting alternativt. Totalvila. Göteborgsvarvets seedingslopp på söndag, tveksamt om jag kommer att springa. Även om ljumsken känns okej verkar det ändå lite ovärt att riskera någonting genom att gå stenhårt ut på milen. För det kommer jag ju göra om jag åker dit. När nummerlappen åker på då vaknar tävlingsdjävulen och då spelar det ingen roll om jag säger till mig själv att springa lugnt.

Men fredag är det likväl! Helgen är snart här! Hoppas att du får en fin sådan, och håller en tumme eller två för Luleå hockey ikväll.

IMG_7317

Go stämning i Scandinavium i måndags, då Luleå säkrade ledningen i kvartsfinalserien mot Frölunda efter en brutalt spännande match. Kärlek på Luleåläktaren dock! Vi satsar på en favorit i repris ikväll.

 

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Rund är också en form!
  20 mars, 2015 at 08:14

  Klokt av dig att avstå (även om det ”bara” är ett seeding-). Det är så lätt att ta i, fast man inte vill/borde.

  Men du kanske borde kolla upp det? Även om vila är bra, kanske du kan bli bra snabbare med hjälp/behandling?

  Kram M

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   21 mars, 2015 at 21:19

   Joo, jag borde verkligen kolla upp det… Jag SKA kolla upp det. Ska bara vila liiiite till och se om det går över först 😀
   (Jag är dåligt på det här med att kolla upp saker…)

 • Reply
  Carolin
  20 mars, 2015 at 11:47

  tycker helt klart att du gör rätt i att vila! Det är ju bättre att avstå Seedingloppet än att behöva avstå själva varvet!!!
  Krya på ljumsken! 🙂

 • Reply
  Cecilia
  20 mars, 2015 at 13:28

  Hoppas att din ljumske snart känns bättre, det är så tråkigt när man vill så mycket och inte kan!! Men det kanske är bättre att avstå och vila istället!

 • Reply
  Erika
  21 mars, 2015 at 07:36

  Fy så tråkigt med ljumsken och att du tvingas vila!
  Du gör nog rätt i att skippa seedningsloppet (även om det hade varit roligt att ses där 😀 )
  Krya på ljumsken och hoppas du får hjälp med den så du snart kan vara igång igen!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   21 mars, 2015 at 21:22

   Ja, så himla segt att vila… Det blir inget seedingslopp, men förhoppningsvis någon annan träning imorgon. Man kan ju inte förslappas totalt pga en himla ljumske!
   Och så ska jag försöka ta tag i det där med att få lite hjälp med den kanske…
   Kör hårt imorrn! 😀

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: