Allt och inget

Springmusiken

Oj, vad jag gick igång på Charlotta Sofias inlägg om springmusik.
Men alltså det här med springmusik, man får ju ALDRIG prata med någon om det för alla lyssnar ju bara på naturen och sina egna steg och andetag?

Själv är jag en sådan som gör en ny springmusiklista för varje månad. Eller för varje lopp. Eller för varje typ av träningspass. Alltså ja, jag gör en ny lista med springmusik nästan hela tiden. Varje tillfälle som ges är ett nytt tillfälle.

Men så i alla fall. Charlotta Sofias inlägg gjorde att jag spenderade cirka en hel kväll med att lyssna igenom några springmusiklistor. ”Göteborgsvarvet” är en klassisk lista, ”Den ultimata jullöpningslistan” en annan och en favorit är fjolårets ”Det är MARS nu, ut och spring”. Just nu (eller ja, innan ljumsken började göra ont) kör jag med en stabil ”Musik för långpass”-lista. Det finns en del alltså.

Och det är ju rätt intressant det där med hur musiksmaken ändras när man är ute och springer. Av någon anledning lyssnar jag t.ex. på hiphop då. Och riktig pop-pop (typ Katy Perry). Without further ado, här är mina springmusikfavoriter:

* Allt av Muse, t.ex. Survival och Madness
* Nästan allt av Katy Perry och Rihanna
* Eminem: ‘Till I collapse och Survival
* Gnucci – Goodah
* Hurula – 22
* Hurula – Betongbarn
* Timbuktu – Spring (jamen ni hör läser ju)
* Promoe – Long distance runner (bästa alla kategorier)
* Kitok – Halleluja (Krossa eller krossas) – och Paradise Jokkmokk (förstås)
* Euskefeurat – Evert stod på ladgårdsbacken
* Placebo – Running up that hill
* Syster sol – Kärleksrevolt
* Skaburbian Collective – J.S#7

Okej. NU ska jag sluta.
Men om du aldrig vill missa en enda av mina springmusiklistor (vem vill det liksom?) så kan du få följa mig på Spotify.

 

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Märta
  26 mars, 2015 at 11:05

  Haha, det är ju inte alltid vi som springer utan musik gör det för att vi gillar att lyssna på våra andetag som är så jämna och fina (snarare tvärtom, stånkande och frustande). Ibland kan det vara för att vi är rädda att missa att det lufsar en typ … björn eller nåt, efter oss där vi springer :-S

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   26 mars, 2015 at 18:26

   Haha, stånkande och frustande!
   Och ja, skulle jag springa i skogen bland björnarna skulle jag nog skippa musiken… Antagligen sjunga själv istället.
   Lider av svår björnskräck!

 • Reply
  Linnea
  26 mars, 2015 at 12:31

  Åh jagmåste lyssna på något när jag springer! När jag springer långpass och distanspass lyssnar jag på poddar och dokumentärer och när jag springer intervaller och trösklar så kör jag med musik. Men jag har EN spellista jag lyssnar på om och om och om och om igen. Ibland lägger jag till en låt och ibland tar jag bort en. Ska nog börja följa dig på Spotify. 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   26 mars, 2015 at 18:27

   Haha, jag blir less på musiken så snabbt så jag måste konstant göra nya listor. Ny lista efter nytt humör typ 😀

 • Reply
  Anna (orka mera)
  26 mars, 2015 at 13:57

  och jag som tycker att ALLA springer med musik utom jag. Som att det bara är jag i hela världen som lyssnar på fåglar 🙂

 • Reply
  La Linda / Better Bloggers
  26 mars, 2015 at 19:05

  Jag är en av dem som inte pallar att springa till musik, jag blir stressad av det, samt att jag alltid måste springa i takt! Har du BPM-listor eller går du efter text eller vad?

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   27 mars, 2015 at 13:35

   Jag har verkligen ingen plan alls när jag gör listor. Lyssnar lite och känner efter om de skulle kunna passa… Fast kan ju erkänna att löpsteget var aningen jämnare den enda gången jag sprang utan musik. Det är lätt att dra på lite för mkt om det kommer en snabb låt, har jag märkt.

 • Reply
  Faster Maria
  26 mars, 2015 at 20:52

  Haha, jag har en springlista trots att jag aldrig springer/lufsar mer än ett par gånger per år. När andan faller på ska det då inte falla på att jag inte har någon bra springmusik. Foo fighters funkar ju till allt med i springsammanhang kan jag tipsa om The pretender, Generator och In your honor. Även om jag inte är något stort Iron maidenfan i övrigt så är ju Run to the hills en klockren springlåt. Kram.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   27 mars, 2015 at 13:36

   Bra tips!
   Och klart man alltid ska ha en (eller som i mitt fall typ tusen) listor redo, just in case!

 • Reply
  Favoritmusik |
  13 juni, 2015 at 08:00

  […] med musik har jag liksom hittat vad som fungerar bra för mig. Den här listan gjorde jag för ett tag sedan, men en favorit i repris har väl aldrig […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: