Allt och inget

Rullar in helgen

Arbetsveckan gjord. Skåneväskan packad. Fredagsträningen avklarad. Spinning blev det idag. Det var svettigt och värt. Tror det får bli en hel del spinning nu medan jag väntar på att kunna springa igen. En vill ju inte tappa flåset helt och hållet.

Men nu till dagens ämne: foamrollern! Har du en? Jag har skrivit om den förut, så jag ska inte bli alltför långrandig, utan ville bara förklara min hatkärlek för detta ting litegrann. Jag har nu plockat ner den från hyllan i hallen. Den står alltid på golvet bredvid sängen, annars blir det inte att jag använder den. Men jag älskar den verkligen. Jag älskar att rulla på den, hitta en punkt där det gör riktigt jäkla ont och så stanna där en stund och plåga mig själv. För efteråt är det så himla underbart, och så vet jag ju att det är ett bra sätt att förebygga skador. Så dags att komma på det nu när skadan redan är här, men ändå.

Jag har inte direkt någon plan när jag rullar, utan tänker lite som jag tänker när jag ska springa intervaller: kör på känsla, gasa på när det känns rätt. Typ. Så hittar man alltid några ställen där rullandet behövs. Man behöver inte så många regler. Lite tips och idéer bara så löser man det mesta själv. Rulla på!

IMG_0233 IMG_0232 IMG_0231

Aaah, rulla lår. Smärtan, smärtan!

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Carolin
  28 mars, 2015 at 05:36

  åh det där behöver jag bli bättre på att göra! Det liksom prioriteras inte riktigt, tyvärr!!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   28 mars, 2015 at 08:01

   Ja varför ska det vara så svårt att ta tag i det? Tycker också att det är det! Och ändå tar det ju så lite tid, någon minut räcker ju i princip..

 • Reply
  Rund är också en form!
  28 mars, 2015 at 19:10

  Jag har ingen hemma (men har kört på bakkaveln vid något tillfälle… Haha!)
  Däremot brukar jag rulla emellanåt på gymmets roaller. Höger vad brukar oftast göra mest ont. Den och utsida lår…! 😮

 • Reply
  Mari
  29 mars, 2015 at 08:06

  Har min liggande synligt varje dag, för att inte glömma. Sådan hatkärlek alltså 🙂 men så bra!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   29 mars, 2015 at 18:16

   Verkligen så himla bra! Skulle absolut glömma att använda den om jag inte hade den framme hela tiden… 🙂

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: