Allt och inget

Hur du klarar dig från björnen

Jag blev lite full i skratt (om man bli lite full i skratt, orden lite och full känns lite motsägelsefulla) av Märtas kommentar på inlägget om springmusik.

”Ibland kan det vara för att vi är rädda att missa att det lufsar en typ … björn eller nåt, efter oss där vi springer”

Alltså så här. Om jag skulle springa någonstans där det eventuellt fanns björn, nej då hade inte ens jag lyssnat på musik. Jag hade snarare sjungit själv, för jag har hört att sånt håller björnar borta (?). Fast ärligt talat skulle jag nog aldrig springa någonstans där det eventuellt finns björn. Jag lider nämligen av enorm björnskräck. Ja, min björnskräck är antagligen större än min ormskräck. Det känns ju som att björnar är lite farligare än ormar också, så det kanske är rimligt. Här i Göteborg springer jag ganska lugnt för det känns inte som att björn är ett jättestort problem här, men när jag är i Luleå vågar jag inte springa själv på elljusspåret för jag tänker att jag ska bli attackerad av en björn. Så himla ologiskt ändå, folk springer ju där hela tiden, men då och då kommer det ju rapport om att någon björn har setts till någonstans…

Hursomhelst. Detta skulle inte bli en lång utläggning om björnskräck, utan jag ville egentligen bara visa detta fantastiska klipp med denna fantastiska man som träffar en björn i skogen. ”Hej du! Lugn nu…”

Tänk på detta, alla traillöpare! Bete er så här när björnen kommer!

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Anna (orka mera)
  29 mars, 2015 at 15:24

  Shit vad läskigt! Jag hade nog dött om jag sett en! Stötte på vildsvin i frankrike (http://piggelina.se/2014/06/var-forsiktig-med-vad-du-onskar/) och har aldrig varit så rädd i hela mitt liv. Började sjunga i panik innan jag bara satte mig ner i snåret och grät. Rationellt som attan 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   29 mars, 2015 at 19:08

   Läste ditt inlägg, herregud! Hade blivit livrädd, så jag förstår din reaktion… Ojoj! Att du fann dig och började sjunga! Ja, vilket äventyr…

 • Reply
  Märta
  30 mars, 2015 at 20:30

  Nej jag vet, jag hade aldrig vågat springa i björnskogarna norröver :-S

  Men här hemma vet jag ju att det finns en hel del vildsvin. Har aldrig stött på något själv (dock har jag träffat på en enorm tamgris som hade förirrat sig från gården 🙂 en gång) men ibland får jag för mig att de finns i närheten så då pratar jag högt för mig själv för att skrämma bort dem.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   30 mars, 2015 at 20:52

   Oooh hade inte vart jättekul att träffa på ett vildsvin heller kände jag spontant!
   Ändå kul att prata med sig själv litegrann då och då 🙂

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: