Löpning Lopp

Inställt Göteborgsvarv

Beslutet är taget. Det blir inget Göteborgsvarvet för mig i år. Även om jag snart (förhoppningsvis) kan komma igång och springa lite igen, så har ju inte uppladdningen direkt varit optimal. Borde vara uppe i några mil löpning i veckan nu, och även om jag kommer igång snart så kan jag inte utsätta kroppen för att springa så mycket. Det känns också ganska korkat att springa så långt på asfalt så kort efter en skada. Som att be om ett längre skadeuppehåll.

Så i år tittar jag på Göteborgsvarvet från Avenyn någonstans. Mycket sorgligt, men det känns ändå som att ett ton sten släppt från hjärtat nu när jag har tagit beslutet. Nu kan jag gå vidare. Lite så känner jag. Nu kan jag träna utan att känna skadestress.

Tack och lov sprang jag Göteborgsvarvet förra året! Annars hade detta varit hundra gånger jobbigare. Om detta hade hänt i fjol hade jag brutit ihop, då jag hade förberett mig hela vintern. Men nu känns det ändå klokt. Dags att leta nya mål…

Nästa år, då jäklar! 

IMG_0328 IMG_0329

 

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Helena
  7 april, 2015 at 21:55

  Trist men klokt beslut! det finns så många härliga och sköna löppass att se framemot i framtiden.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   8 april, 2015 at 10:51

   Jamen så är det ju! Bättre att få springa massa i framtiden än att skada sig extra mkt på ett asfaltslopp…

 • Reply
  johdern
  7 april, 2015 at 22:41

  TRÅKIGT! såklart. Men KLOKT! Helt rätt att släppa och se framåt… långdragna skador blir du inte lyckligare av!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   8 april, 2015 at 10:52

   Nej, det blir jag ju verkligen inte! Känns skönt att ha tagit beslutet, nu kan jag glömma detta och gå vidare.

 • Reply
  Linnea
  7 april, 2015 at 22:49

  Åh så trist!!! Men så klokt av dig att i se vad som är bäst för dig!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   8 april, 2015 at 10:53

   Ja mycket tråkigt, men jag väljer att se det så här positivt nu: nu kan jag få stå efter banan och heja och ta massa fina bilder istället! 😀

 • Reply
  Anna (orka mera)
  8 april, 2015 at 08:07

  Jättetrist men säkert det klokaste att göra! Själv är jag jättesugen på att springa, jag kanske kan klä ut mig till dig 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   8 april, 2015 at 10:54

   Jamen det kan du faktiskt! Jag har en vän som kanske eventuellt vill springa, men var inte helt säker. Vill hon inte så får du ta den och springa i maskeradklassen 😉

 • Reply
  Märta Johansson
  12 april, 2015 at 19:00

  Jag vet hur frustrerande det känns, men kan bara hålla med övriga om att det är ett klokt beslut. Att tvunget springa medan du har ont hade inte blivit någon rolig upplevelse, och det är ju det det ska vara.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   12 april, 2015 at 20:21

   Jättedumt faktiskt att springa när man inte känner sig redo. Har hunnit smälta beslutet lite nu, och det känns helt rätt även om jag nu kan börja springa lite utan smärta igen.

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: