Allt och inget

Prioriteringar och enkelheten (?) i att träna

Bloggvärlden är så klok.
Idag är ämnet balans och prioriteringar. 

Startade dagen med att hitta detta ämne hos två bloggar jag brukar läsa. Hos Do it for yourself och Fitness & Hälsa. Jag ska inte återge deras inlägg, men summa summarum: det handlar om att prioritera. Vill man hinna med saker så måste man prioritera. Och det finns kanske olika stunder i livet då olika saker är olika viktiga.

Det fick mig såklart att tänka på mitt eget liv, och vad som syns i bloggen. 

Jag skriver ju i princip bara om träning. Mitt bloggnamn förutsätter ju det lite. Det är rätt sällan någonting annat får någon plats i bloggen. Jag vet egentligen inte om det är bra eller dåligt (om man funderar på det här med vad folk vill läsa, om det nu är besöksantal man ska tänka på, och det är det väl egentligen inte), men det betyder ju inte att jag inte har ett annat liv utöver träningen. Tränar gör jag ju bara några timmar i veckan, och vad jag gör med resten av min tid framgår nog inte direkt? Det kan nog lätt verka som att livet kretsar kring träning, lite smått fanatiskt nästan. Eller? Jag hoppas på att kunna inspirera folk till att träna, och hoppas att jag inte gör tvärtom? Att det liksom låter som att jag inte gör annat, och att det är därför det går att få in i livet?

(Hej hundra frågetecken i samma stycke)

Sedan hör/läser jag då och då att det är lätt(are) att prioritera och hinna med träning när man inte har barn/familj att hänsyn till. Ja, klart att det är lättare på så sätt att jag kan träna exakt när jag vill, men lätt? Lätt är det inte. I sådana fall hade jag tagit tag i träningen när jag var 18, inte 28. I så fall hade det inte varit några problem att få in träningen i min livsstil, och tro mig, problem har det varit. Men klart det är lättare…
Och så finns det folk som har lyckats så himla bra med att prioritera både familj och träning. Ta Beatatjata till exempel, snacka om inspiration! Eller min syster och hennes sambo som med två barn och heltidsjobb ändå springer milen dösnabbt, tränar på lunchen, tar med barnen till backträningen. Eller kollegan som tar ett barn i vagnen när han far ut och springer. Inspirationskällor är de allihopa. Och Upp & Hoppa – Sofia bjuder på 7 tips för att få mer tid för träning idag. Hursomhelst, träning och prioriteringar är så individuella, så man ska nog inte uttala sig alltför mycket om enkelheten hos varken den ena eller andra.

Nu ska jag inte heller sticka under stol med att jag prioriterar träning rätt högt just nu. Men jag tror precis som Karin skriver att livet har olika skeenden och prioriteringarna kommer att vara annorlunda därefter. Just nu är det mycket träning helt enkelt.

Och med det sagt: kommer precis hem från ett pass Bodypump. Det var riktigt länge sedan jag körde det, så det var kul. Så gott nu när man är ledig också och kan träna på dagtid. Hemma klockan 14 och träningen gjord. Inte illa! 

IMG_0330

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  9 april, 2015 at 16:03

  Nej, jag uppfattar inte din blogg som träningsfanstisk alls, en läser ju öiksom mellan raderna och förstår att ditt liv består sv så mycket mer 🙂 Så tänker jag med min blogg, att folk förstår att jag gör annat en bara springer och typ lagar mat? Tänker också att det är skönt att vara lite nichad. Vissa andra vardagshändelser får ju vara med men det är långt ifrån alla.

  Just det där att människor som har barn har svårare att hitta tiden kan jag köpa men när jag känner mej klappad på huvudet av dem (det händer): ”Jamen du hinner ju, du har ju inga baaarn”, då kan jag bli sjukt provocerad eftersom ingen frutom de som är nära mej kan ha någon aning om vilka andra stressmoment (eh..menar inte riktig att barn är stressmoment men hoppas en fattar hur jag menar ändå) mitt liv består av.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   9 april, 2015 at 20:40

   Håller med dig i allt du skriver här. Ovanligt! (eller inte 😉
   Tänker så med bloggen också, att jag startade ju den för att dokumentera min träning, och sedan märkte jag att jag kunde inspirera andra litegrann och då får ju fokus faktiskt fortsätta att vara på just träning! Tror inte att de som har hittat hit bryr sig så himla mkt om vad jag gör efter jobbet eller på helgerna eller vilka tv-serier jag tittar på. Även om sånt också kan slinka in ibland förstås. Litegrann 😀

 • Reply
  Maria
  9 april, 2015 at 18:47

  Du vann! Hurra!

 • Reply
  johdern
  9 april, 2015 at 22:40

  Absolut att det är pussligt för alla att få in träning i livspusslet. Men vill man så går det ju! Hur mycket barn och hundar och hus och krävande jobb och resor och andra hobbies man har. Olika många minutrar kanske, men som du skriver i perioder blir det mer i perioder mindre 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   10 april, 2015 at 10:52

   Jamen precis! Och så får det vara okej, att det blir mer eller mindre i vissa perioder. Och så kanske man inte ska engagera sig i hur mkt andra tränar (haha, säger hon som har en träningsblogg 😉

 • Reply
  Mari
  12 april, 2015 at 18:42

  🙂 Kloka du. Håller med. kramar

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: