Allt och inget

Att ta beslut om bebisen (bloggen)

Okej, nu ska jag berätta en sak utan att berätta en sak och det kan ju bli lite klurigt, men jag ska försöka.

Jag funderade ju på det här med domänbyte, och då kom det som en blixt från klar himmel en förfrågan från *beeeep* om att kanske lägga bloggen under en annan huvuddomän, där fler bloggar samlas.

Så liksom, säg att traningsblogga.se vore en sådan sida.
Då skulle huvudsidan vara traningsblogga.se, och min blogg skulle kanske ligga på traningsblogga.se/ida.

Ni förstår, de flesta som läser detta är ju bloggare.

Men alltså, ett problem jag har är att jag ju inte kan ta beslut själv.
Så ni kan väl hjälpa?

– Behålla lilla träningsbloggen på lilla egna domänen som det lilla egot jag är?
– Testa något nytt och samlas bland andra bloggare?

(Uppdatering! Okej, jag märkte att jag var lite otydlig här. Sidan som det gäller är inte Shape me up utan snarare Healthy Living, fast ingen av dem då. Vit, reklamlös, familjär. Ergo: min blogg skulle se och vara ungefär exakt som den är idag, med skillnaden ny adress.)

 

 

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply
  Anna (orka mera)
  15 april, 2015 at 08:58

  Nu beror det ju kanske lite på vilken portal det gäller, men i regel tycker jag det brukar bli sämre. Och en massa reklam. Jag har blivit bortkollrad flera gånger när folk har bytt. Det blir ofta lite opersonligt och trist. Nu låter jag som värsta gnälltanten men jag tycker du ska behålla din bebis 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   15 april, 2015 at 09:07

   Haha, det är bra med gnälltanter ibland 😉
   Tror inte det skulle bli något problem just på denna sida, den är vettig och liten än så länge.
   Det här med beslut är inte riktigt min grej alltid!

 • Reply
  hejaerika
  15 april, 2015 at 09:10

  Jag håller med Anna här! Det beror ju såklart på vilken portal det handlar om, men i de flesta fall upplever jag att det blir så himla mycket reklam att liksom bloggaren inte kommer fram på samma sätt som på en ”egen” sida. Men känn efter själv och ta beslut efter din egen magkänsla och tro! 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   15 april, 2015 at 09:16

   Beslut efter magkänsla, sådana gillar jag inte 😉
   Nämen den här sidan det gäller är liksom fin och familjär, och utan ett uns reklam.
   Jag kan ha min blogg precis som den är nu, den enda skillnaden skulle nog egentligen bli ett nytt namn.

   • Reply
    hejaerika
    15 april, 2015 at 09:16

    Jamen dåså, där har du ju redan svaret Ida. KÖR!! 😀

 • Reply
  Carolin
  15 april, 2015 at 09:34

  Jag känner att jag inte kan rösta utan att veta vart det gäller, det är för stor skillnad på olika alternativ. Men utifrån vad du skriver om att det inte skulle ge massa reklam eller omöjlig-att-navigera-sida så låter det ju positivt, då slipper du fundera över nytt namn också. 🙂

 • Reply
  Linnea
  15 april, 2015 at 10:18

  Kör bara kör!

 • Reply
  Ninni
  15 april, 2015 at 10:50

  Testa nytt!! Gillar man det inte så kan man ju alltid gå vidare därifrån också! Fast det kan också bero på att jag är en del av Beeepet 🙂

 • Reply
  Camilla
  15 april, 2015 at 12:22

  Svårt val- men roligt få möjlighet göra ett sånt val 🙂 Lycka till hur du än väljer…

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  15 april, 2015 at 17:26

  Tror att jag kanske vet vilken sida du menar, fick ett mail från en sida om att vara träningsprofil, inte blogga för dem alltså som du har fått förfrågan om -Viktig skillnad och grattis till det grymma du! 🙂

  Om det är den sidan som jag tror så tycker jag den verkar fin och vettig med ett bra tänk. Tänker så här: Du kan ju alltid testa om det känns kul, du kan ju alltid byta tillbaka om det inte skulle kännas bra. En grej som jag tycker är viktig dock är att vara medveten om att det är DU som bloggare som drar trafiken till deras sida, att det är du som är med och möjliggör att de kan tjäna pengar och sälja reklam så jag tycker verkligen du ska ha någon form av förmån som känns rimlig för det 🙂

  Gå förreaten med i betterbloggers.se, det finns en fantastisk grupp på fb för medlemmar där en kan slänga ut exakt såna här funderingar och få massor med bra svar.

  Lycka till hur du än gör, jag kommer alltid läsa din blogg var den än hamnar! <3

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   15 april, 2015 at 18:01

   Jag vet vilken sida du menar (och jag gillar den), men det är faktiskt inte den! Denna är ännu nyare och finare och jag tror att den kan bli riktigt bra. Oavsett hur det blir för min del så kommer du gilla den tror jag 🙂
   Och ja! Det fina med det här med blogg är ju att man alltid kan göra precis vad och hur man vill, flytta fram och tillbaka om det vore så 😀

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  15 april, 2015 at 19:33

  Spännande! Bli sååå nyfiken, speciellt som jag trodde att jag hade koll..haha

 • Reply
  Johanna
  15 april, 2015 at 21:51

  Spontant säger jag att du ska vara egen. Bloggar under portaler tenderar att se likadana ut och det blir svårare att hålla isär dem. Jag får t.ex. ibland dubbelkolla vilken Healthy Living blogg det är hag läser nu (läser via bloglovin) då de alla ser lika ut och det tycker jag inte är en jättebra sak. Med det sagt så är nytt också skoj 😉

 • Reply
  Märta Johansson
  21 april, 2015 at 14:00

  Åh vilket svårt beslut. Det jag själv hade värderat högt i det sammanhanget är hur seriösa övriga bloggare på *beeeeeep* känns. Har ni samma värderingar? Du vill ju inte låta ditt rykte skitas ner av andra som ligger under samma tak. Men det låter ju som om du redan har tänkt på det och tycker att det eventuella nya sällskapet känns bra 🙂

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: