Intervallpass Löpning

Gör dina backintervaller där du är

IMG_0393

Har du en backe i närheten? Spring i den! 

Jag har alldeles för ofta tänkt; ”åååh, var ska jag springa backintervaller? Var finns det en bra backe?”. Måste jag springa i en slalombacke? Eller i någon backe på elljusspåret? Alltså, nej. Nej, nej nej. Men de här tankarna har gjort att jag kunnat skjuta upp backträningen i all oändlighet, även fast jag vet hur bra det är att springa backintervaller. Älskar känslan löpturen efter ett backpass. Känner mig alltid stark. Men det var ju det där med att hitta en backe också!

Det slog mig en dag när jag nästan var klar med min löprunda att jag var mitt i botten av en lång, lång backe. Alldeles utanför mig. Jag måste uppför backen för att komma hem. Varför inte bara rusa uppför? Tre gånger till att börja med? Sagt och gjort.

Okej att backen är hyfsat trafikerad av både bilar och bussar, men man springer ju på trottoaren så man inte blir överkörd, och SO WHAT om folk ser hur man frustar och pustar? 

Så, inga ursäkter längre. Min långa, svettiga backe är 30 meter från mitt hus. Bilden gör den inte rättvisa. Och den fortsätter långt efter bilden tar slut. Hörni. Tänk hur snabbt jag kan få gjort mitt intervallpass. Byt om, jogga litegrann, spurta några gånger. Och tänk hur mycket starkare och snabbare jag ska bli!

IMG_0394

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    hejaerika
    20 april, 2015 at 18:27

    Jamen helt rätt ju! Det finns backar tamejf*n överallt om man tittar efter, haha! KÖR!

  • Lämna en kommentar

    %d bloggare gillar detta: