Löpning

Här kommer det… håll i dig… Mitt nya mål!

Träna utan mål – en gång för alla: nej, inte min grej! Okej, det går, men det är inte lika kul som att träna med mål! Så nu har jag funderat lite på detta och kommit fram till följande. 

Jag gillar att (försöka) springa långt. Jag gillar att springa långsamt, njuta av turen och så där. En vacker dag ska jag springa halvmara igen. Och någon gång ska jag springa Lidingöloppet. Och fjällmaraton. Men inte nu. För uppenbarligen var det någonting i min ljumske eller höftböjare eller vad det var som började bli slitet och sade ifrån när jag försökte springa långt.

Därför har jag bestämt mig för att nu ska jag bli snabb på milen! YES!
Nu vet inte jag om det är mer skonsamt att springa milen snabbt än att springa halvmaran långsamt, det känns som att båda tär på kroppen en del, men någonstans känns det ändå rimligare att försöka bli snabbare nu.

Jag är sjukt taggad på detta! Jag ska leta upp något bra träningsprogram (eller snickra ihop ett eget, hur svårt kan det vara?), lusläsa löpartidningar och göra en ordentlig satsning på detta! Än så länge har min snabbaste mil sprungits på 55:46, och det känns ju som en tid jag borde kunna förbättra (om jag bara får vara hel).

För att få ett hum om hur jag ligger till har jag därför anmält mig till Blodomloppet som går 1 juni. Tänker att det kan vara intressant att se vad jag gör på en tävlingsmil nuförtiden, se var jag kan lägga ribban.

Har du några träningsmål i vår? Eller kanske några bli-snabb-på-milen-tips?

IMG_3326 4

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply
  Mia
  4 maj, 2015 at 20:23

  Roligt! Bli snabb på milen körde jag på förra året och lyckades ganska bra (orkade dock inget träningsprogram utan gjorde mitt eget). I år har jag inte riktigt bestämt mig för om det ska bli en snabb mil igen. Lycka till Ida!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   5 maj, 2015 at 10:07

   Tack för lycka tillet! Jag är inte så mkt för det där med träningsprogram heller, så det blir nog att snickra ihop en plan själv 🙂

 • Reply
  Märta Johansson
  4 maj, 2015 at 21:13

  När jag försökte springa snabbare på milen körde jag kilometersintervaller, tusingar. Jobbigt men effektivt! Nu har jag inte gjort det på ett bra tag och det syns på de dalande kilometertiderna, haha 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   5 maj, 2015 at 10:08

   Oooh såna där tusingar har jag hört mkt om men aldrig provat. Låter så brutalt! Men kanske det som behövs om man ska bli snabb…

 • Reply
  Katrin
  4 maj, 2015 at 22:06

  Hmmm, dåligt med träningsmål den här våren. Några tips el utmaningar? Inte milen bara 🙁

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   5 maj, 2015 at 10:11

   Hmm… Svårt att ge utmaningar till folk så där! Milen är ju annars en bra utmaning 😉

   • Reply
    Katrin
    5 maj, 2015 at 10:24

    Håller med om att det är svårt 🙂 Milen avstår jag dock ifrån 🙂

    • Reply
     Träningsblogga - Ida
     5 maj, 2015 at 10:31

     Å andra sidan, behöver man inga mål för att motivera sig själv så kan man ju vara utan 🙂

     • Katrin
      5 maj, 2015 at 10:35

      Sant!

 • Reply
  Linnea
  4 maj, 2015 at 22:20

  Superkul med mål, även för oss att följa! Mitt bästa tips: tröskelpass, intervaller och längre pass i lååååååångsamt tempo. De längre passen behöver inte vara sjukt långa men lite längre än milen iaf. 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   5 maj, 2015 at 10:12

   Hehe, ja bloggmässigt känns det bra att ha ett mål också, lite röd tråd liksom 😉
   Bra tips, blir nog mkt intervallträning! Och backe!

 • Reply
  Karin FitnessochHalsa.se
  4 maj, 2015 at 23:29

  Spännande, roligt, inspirerande med mål! Träningen blir ju så mycket roligare då. Mina mål nu är att klara några strikta chins med handflatorna bort från kroppen, klara springa långpass på 2-3 mil igen och så vill jag också bli snabbare på milen. Har sprungit under 50 förut och dit vill jag komma igen.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   5 maj, 2015 at 10:14

   Åh, vilka bra mål!! Jag vill också kunna köra såna långpass. Och springa milen snabbt! Det finns så mycket jag vill!

 • Reply
  Kari
  5 maj, 2015 at 18:56

  Lycka till! Tufft att sätta mål så där, det vågar jag aldrig göra med träningen. Jag är rädd att det ska bli stressigt och för mycket fokus på prestation då.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   5 maj, 2015 at 20:10

   Tack! Jomen jag är nog så att om jag märker att jag kanske satt för högt mål, då gör det mig inte så mkt om jag inte klarar det… Kan vifta bort det rätt lätt. Typ: när jag var ambassadör för Midnattsloppet satte jag målet att springa milen på under 50, efter många om och men blev det 55:46 😉 Gjorde mig inte så mkt ändå!

 • Reply
  Mari
  5 maj, 2015 at 19:13

  Vad kul! Heja dig :). Nöta tusingar och variera passen, oj oj. Det funkade för mig iaf =)

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   5 maj, 2015 at 20:10

   Ja de där himla tusingarna kanske man måste prova på ändå…

   • Reply
    Mari
    6 maj, 2015 at 19:24

    Har du en löparbana i närheten? Om så, kör tusingarna där. Otroligt mkt enklare att hålla koll på distansen…

 • Reply
  Åsa
  6 maj, 2015 at 14:27

  Åh, jag ska också bli snabb på milen! Om du vill se hur det går för mig (kan inte springa alls just nu), så är du välkommen att besöka mig på milenunder50.se
  Att plötsligt bestämma sig för att våga satsa, det är rätt häftigt, tycker jag!

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: