Musik

Soundtrack till vårens lopp

Jag som alltid springer till musik, men i och för sig har börjat upptäcka mer och mer att det är rätt skönt att springa utan, spenderar min söndagsmorgon med att sätta ihop ett soundtrack till vårens lopp. För även om jag faktiskt gärna springer utan musik ibland (på VårRuset blev jag galen på den och slet ut hörlurarna sista kilometern eftersom jag behövde höra min andning istället) så skulle jag inte våga ställa upp i ett lopp utan att ha en färsk spellista med mig.

När jag springer lopp hinner jag aldrig lyssna igenom en hel spellista, för den är alltid knökfull med musik. Man behöver ju valet att kunna byta bort en låt eller åtta om de inte känns helt rätt där och då. Ja, så fungerar jag. Ofta är det riktig skämskuddemusik som fungerar bäst för mig när det gäller att springa snabbt. Eller låtar som handlar om löpning.

Jag har hittat rätt mycket bra springmusik under mina snart två år som löpare, och har spellistor på Spotify för varje humör och väder tror jag. Men ibland kan det vara kul med lite nytt, så därför ber jag nu ödmjukast: vilka är dina favoritspringlåtar just nu eller genom tiderna? Alternativt: ett riktigt bra och peppande avsnitt av någon podd? Typ i stil med Martina Haags vinterprat som jag lyssnade på för cirka tionde gången när jag var ute och sprang häromdagen.

HÄR hittar du min alldeles nyligen påbörjade lista Soundtrack till vårens lopp.

IMG_0553

 

Jag gillar tydligen också att skriva om springmusik, här finns det senaste inlägget där jag listar mina springfavoriter.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Pernilla
  20 maj, 2015 at 08:28

  Meh, skrev ju en lista till dig men den verkar inte kommit fram. Ok, jag kör igen. Här är några låtar som alltid får mig mer peppad:

  Laid – James
  Go you own way – Fleetwood mac
  Elastic heart – Sia
  Run – Pearl Fiction
  R U mine? – Arctic Monkeys
  Bangarang – Skrillex
  Vi va dom – Familjen
  Fever boy Femme

  Och precis som du säger, många av dessa låtar skulle jag aldrig lyssna på annars (eller erkänna att jag lyssnar på när jag springer ens) :):)

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: