Löpning Tips

Dagens tips för stillasittande löpning

Man kan suga i sig en massa löpning även om man inte springer just nu.
Så här är mina tips för den optimala löparlördagen utan löpning:

1. Ratta in TV4 och titta på Stockholm Marathon kl 11:25 – 15:30. Vilken njutning det ska bli!

2. Du kanske känner någon eller några som springer Stockholm marathon? Kolla deras resultat stup i kvarten, så känns det nästan som att du är där (?).

3. Googla lopp. Anmäl dig till ett. Eftersom det är lite av Stockholms dag idag letade jag upp Stockholm halvmarathon. Det hade varit något va! Men halvmara i september, då måste man verkligen hålla igång och träna disciplinerat hela sommaren. Känner mig lite tveksam, så suger på den karamellen ett tag.

4. Läs en bok om löpning. Själv läser jag just nu ”Born to run”, och jag älskar när de springer och beskriver varenda sten de springer på. Allt mittemellan springet hade jag kunnat vara utan. Andra böcker jag har i hyllan, men som ännu är olästa, är t.ex: ”Vad jag pratar om när jag pratar om löpning” och ”Ät och spring: min osannolika resa”. Den senare är skriven av Scott Jurec som är med en hel himla del även i ”Born to run”.

5. Börja ladda mentalt för ditt nästa lopp. Mitt är på måndag, och jag är fortfarande förkyld. Känns halsen okej ska jag springa. Men denna gång ska jag inte persa. Jag ska bara ta mig runt och kanske ta några snygga loppbilder med min nya GoPro som jag ju inte kunde låta bli att köpa när jag fick för mig att jag skulle göra det… Kameran är så liten att den ryms i FlipBelt. Success!

6. Kolla facebook. Löparnörderi och springglädje dygnet runt om du är med i gruppen Lonesome Runners. Är du inte med, gå med.

Allt detta gör jag medan jag lovat mig själv en effektiv jobbhelg. Men helgen har ju knappt börjat än.

IMG_8457

 

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Charlotta Sofia springer och trimmar
  30 maj, 2015 at 11:42

  OH, herrejösses! Höll på att glömma Stockholm marathon 😮 Tack för påminnelsen 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   31 maj, 2015 at 10:45

   Det hade faktiskt varit skandal! Jag missade Göteborgsvarvet när det var på tv, eftersom jag sprang ett annat lopp just då, slog på SVTplay så fort jag var hemma i min egen lägenhet igen 😉

 • Reply
  Anna (Peace, Love, and Running)
  30 maj, 2015 at 13:16

  Kul tips! 🙂 Har gått med i Lonesome Runners nu (på tiden typ?! Hört så mycket om den gruppen!).

 • Reply
  Märta Johansson
  1 juni, 2015 at 07:52

  Åh alla de där böckerna läste jag förra året, och de gav obeskrivligt stora doser springlängtan!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   1 juni, 2015 at 08:08

   Ja, det kryper verkligen i benen när jag läser!
   Who knew att jag någonsin skulle bli sugen på ultralöpning t.ex. Det är ju helt galet 😉

   • Reply
    Märta Johansson
    1 juni, 2015 at 08:10

    Jag vet, och de får det att låta så lätt att man inbillar sig att man när som helst kan ge sig ut och bara trippa runt i flera mil utan att ens bli trött 😉

  Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: