Allt och inget

En introduktion till min träningsblogg

Första ämnet i ”30 dagar i juni” är alltså en introduktion till min träningsblogg. Den som har läst här ett tag vet nog varför jag började springa, och kanske också varför jag skriver om det (det tar vi i och för sig i ett annat inlägg)? Men vi tar det igen. Just in case. Någon ny har ju kanske tillkommit. 

 

Det var en helt vanlig dag i juni. Jag var på väg till jobbet. Skulle åka spårvagn. Såg den komma. Tänkte: ”Jag får springa!” Orkade inte springa. Jag var 29 år gammal och helt knäckt. Då bestämde jag att det fanimej fick vara nog. Detta var ganska precis två år sedan.

Jag gick ner till källaren och grävde fram mina gamla löparskor. Helt otroligt att jag ens ägde ett par, jag tränade ju ingenting på den tiden. Snörade på mig skorna och tog en gå/jogg-runda på ca 2 km. Det var kämpigt hela vägen (jag hade dessutom jacka på mig, för jag hade ju ingen aning om att man inte behöver jacka när man springer i juni) men jag var sjukt stolt över mig själv när jag kom hem. Det var riktigt tungt emellanåt att komma igång med löpningen, men jag gav inte upp och när man väl är igång märker man framsteg jättefort och jag blev faktiskt helt fast. Springer fortfarande, två år senare. I sol, värme, regn, rusk, snö, minusgrader och vind.

I min blogg är det just träning man får läsa om. Det blir mest löpning. Ibland skriver jag om något intervallpass eller om coreträning. Det kan hända att jag får för mig att dela med mig av ett recept på energibars. Är jag riktigt förkyld kanske jag gnäller lite om det, men jag brukar ändå försöka att undvika det. Det bästa jag vet är att skriva rapporter från olika lopp. Och jag har ingenting emot att berätta om dåliga träningspass heller. Sånt är livet. Man har dåliga dagar och man har bra dagar. Samma med träningen. Jag springer inte jättesnabbt men jag tycker att man får blogga om löpning ändå.

IMG_8320

 

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply
  Malin
  1 juni, 2015 at 07:38

  Kul! Lite nytt för mig faktiskt!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   1 juni, 2015 at 11:12

   Jamen det slog mig när jag skulle skriva att det nog ändå är några som inte har läst min blogg från allra första dagen 😀

 • Reply
  uppochhoppa
  1 juni, 2015 at 07:40

  Och för mig. Superkul!

 • Reply
  hejaerika
  1 juni, 2015 at 07:52

  Så glad att jag hittat dig och din blogg, så himla bra!!

 • Reply
  Anna (orka mera)
  1 juni, 2015 at 09:28

  Vad roligt det ska bli att följa alla som nappat på utmaningen. Själv avstår jag för att jag tror att jag ändå inte lyckas fullfölja 🙂 Har så svårt att skriva på beställning och tänker att jag kommer sitta i panik och tidsnöd och inte få ihop nått. När resten av familjen sitter på altanen och äter jordgubbar…. Jag får ladda mentalt och hoppa på en novemberutmaning istället, där jag inte riskerar jordgubbarna! 🙂 Spännande läsning på dag 1 i alla fall, ser framemot 29 intressanta dagar framöver!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   1 juni, 2015 at 11:14

   Haha, nä då är det bättre med jordgubbar!
   Gillar denna utmaning, det var bra ämnen så det känns som alla kommer skriva olika fastän det är på samma teman. Annars hade det kanske blivit lite tjatigt 😉 Får se hur länge jag fixar det men satsar på att skriva om allt iaf!

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  1 juni, 2015 at 12:33

  Jag vet ju varför du började blogga (eller kanske springa) men älskar att höra den historien ändå. Hade någon liknande skräckupplevelse mellan en buss och ett tåg på stationen i stan. Höll på att dö och trodde hjärtat skulle tränga ut genom bröstet. Tänk vad långt en har kommit ändå! Sa det till Daniel igår, att det är så lätt att glömma. Går liksom i villfarelsen att alla kan springa fem kilometer rakt av om de bara springer sakta nog och glömmer att jag slet en hel sommar för det. Bra att tänka på ibland 🙂

  Älskar att din blogg finns, du är verkligen en träningskompis på distans <3

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   1 juni, 2015 at 15:49

   Men aaaw, fina du. Älskar att din blogg finns också <3

   Och ja, det är absolut bra att tänka på det ibland. Särskilt när det känns motigt med träningen, då kan man liksom påminna sig om att man faktiskt kommit en bit på ett par år...

 • Reply
  Johannes Sundlo
  1 juni, 2015 at 14:00

  Har du dåliga träningspass? Händer aaaaaaldrig mig…. 😉

 • Reply
  Mias steg
  1 juni, 2015 at 18:52

  Kul att du också är med!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   1 juni, 2015 at 19:22

   Ja, det här kunde jag inte låta bli att göra! Återstår att se om jag fixar en hel månad 🙂

 • Reply
  Reach Your Goal
  1 juni, 2015 at 22:02

  Vad rolig att läsa, härlig historia i hur bloggen startade. Heja dig, klart man får skriva om löpning fast man inte springer fort, träning är för alla! 🙂

 • Reply
  Anna (Peace, Love, and Running)
  2 juni, 2015 at 08:21

  Kul att läsa! Heja dig!!! 🙂

 • Reply
  Hur min träning förändrar mig |
  19 juni, 2015 at 06:31

  […] mig. Den som har följt med ett tag, eller läste första inlägget i #uppochhoppaijuni, alltså en introduktion till min träningsblogg – den vet att jag inte har sprungit länge. Häromdagen var det faktiskt precis två år […]

 • Reply
  Därför skriver jag |
  28 juni, 2015 at 06:02

  […] jag skrev mitt första inlägg i denna utmaning, en introduktion till min träningsblogg, då ville jag egentligen också skriva […]

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: