Allt och inget Löpning

Mitt första träningsminne

Jag har ganska dåligt minne. Sånt som hände för längesedan minns jag knappt. Det är lite sorgligt om man tänker efter. Men jag har ett väldigt starkt minne till en av mina första seriösa löprundor. Det här var på den tiden då jag spelade fotboll. Jag slutade med fotboll när jag gick i nian, så jag skulle tro att den här löprundan med laget inträffade någon gång under högstadiet.

Vi tränade inte så mycket annat än fotboll. Vi blev ju snabba och fick bra kondition då vi tränade fotboll. Vi körde väl idioten ibland på träningarna också, men ren löpning, det pysslade vi inte med. Innan vår tränare en dag fick för sig att vi skulle börja med det. Redan på den här tiden kände jag mer och mer att fotboll inte var min grej, och kanske var det denna dag jag också insåg att löpning inte var min grej. Jag sprang inte alls efter jag slutade med fotbollen. Kanske var det just den här löprundan som gjorde att jag i nästan 15 år gick runt och trodde att jag hatade löpning och således inte testade igen förrän jag var 29?

Egentligen var det inget speciellt med den här löprundan som har lagt sig på minnet. Det var bara fruktansvärt tråkigt, och fruktansvärt jobbigt. Det kändes totalt meningslöst för mig. Jag kände mig långsammast av alla. Och mitt i allt detta jobbiga och tråkiga så skulle vi dessutom börja spurta mellan lyktstolparna. Om det någonsin hade funnits någon löplust i mig så dog den där och då.

Inte konstigt kanske att jag behövde femton år för att smälta den upplevelsen och ge mig ut i löpspåret igen. Nu råkar det vara ett av mina favoritpass faktiskt: att spurta mellan lyktstolparna.

Innan löplusten dog.

Innan löplusten dog.

Detta var andra delen i ”30 dagar i juni” – utmaningen. 

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  Anna (Peace, Love, and Running)
  2 juni, 2015 at 08:25

  Det är kul hur mycket det kan ändras egentligen! Jag har liknande minnen från skolgympan… Och nu när jag tänker efter: helt fruktansvärd andnöd på någon typ skoljoggstävling?! Håller med, lyktstolpsspurtar rockar. 😀

 • Reply
  Mia
  2 juni, 2015 at 09:16

  Åh den här utmaningen är så underbar. Jag önskar jag hann vara med, men den startar helt fel vecka 🙂 Kanske kan jobba ikapp alt. hoppa på senare.

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   2 juni, 2015 at 10:00

   Ja, hoppa på senare! Eller plocka ut dina favoritdagar och skriv om de ämnena!

 • Reply
  Stina K
  2 juni, 2015 at 09:35

  Visst är det märkligt och tråkigt det där att träningslusten bara kan dödas så enkelt. Har haft liknande upplevelser när jag var yngre.

 • Reply
  hopihopi
  2 juni, 2015 at 12:26

  Åh, det här är så kul läsning, alla har så olika. Jag väntar med spänning på vissa kategorier…

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   2 juni, 2015 at 19:56

   Ja, än så länge är det inte uttjatat att läsa om samma sak på så många bloggar. För det blir ju så olika ändå!

 • Reply
  Åsa
  2 juni, 2015 at 15:28

  Tänk va, att det ändå kan bli så rätt! Jag avskydde allt vad gympa och löpning hette när jag växte upp och nu får man panik när man inte kan träna!

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   2 juni, 2015 at 19:57

   Hahaha jamen precis! Jag har inte tränat på typ 8-9 dagar nu och det kryper i benen. 8-9 träningsfria dagar hade jag typ dödat för back in the day när jag spelade fotboll 😉

 • Reply
  Anna (orka mera)
  2 juni, 2015 at 16:01

  Skolgympan har nog dödat mycket träningsglädje. Sån tur att man kan hitta tillbaka till den senare i alla fall! Rocka på mellan lyktstolparna och ta igen det du förlorade under de där 15 åren 🙂

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   2 juni, 2015 at 19:59

   Ja det verkar onekligen som att många inte har bara positiva minnen av skolgympan. Och inte jag heller…. ”Spökboll” t.ex: VAFAN.
   Tror jag ska ta ett lyktstolpspass någon dag och fira att jag gillar löpning igen, tjoho!

 • Reply
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  2 juni, 2015 at 18:55

  Vad fantastiskt ändå, att du hittade tillbaka till löpningen 🙂 Jag gillade att springa på skolgympan (kanske mest för att det innebar noll hårda bandyklubbor). Fast jag tog också såna där skräckrundor i tonåren, när jag fått för mej att jag var tjock så plågade jag mej runt en runda på 3 kilometer och tyckte det var SÅ hemskt. Ingen höjdare för träningsglädjen…

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   2 juni, 2015 at 20:01

   🙁 Usch för dina tonårsrundor!!
   Tänk, det finns så många som plågar sig igenom löprundor… Jag hade aldrig orkat om jag inte gillade det.

 • Reply
  Linnea
  2 juni, 2015 at 20:01

  Du är dig verkligen lik. 🙂

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: