Allt och inget

Att varva ner

Ett lugn börjar infinna sig. Hjärnan och kroppen börjar sakta förstå att det snart är semester. Även fast jag jobbar hela dagar, och faktiskt ganska effektivt också, så är det något helt annat när eleverna har gått på sommarlov. Konstaterade att jag inte var lika trött i fredags som jag brukar vara på fredagar. Inget ont om elever och så, det är ju pga dem jag jobbar som lärare, men vad skönt det är för huvudet med lite tystnad. Att inte behöva ta tag i något nytt så fort man visar sig, utan kan göra det man hade planerat. Att kunna påbörja någonting och avsluta det innan man börjar med nästa sak. Ljuvligt.

Nu är det fyra arbetsdagar kvar innan semestern, och jag har redan börjat varva ner mentalt. Det känns helt orimligt (fast ändå inte) men ljuvligt att jag snart ska leva utan måsten i hela åtta veckor.

Jag tog t.ex. en helt vanlig promenad häromdagen. Det gör jag aldrig. Tycker att det tar för mycket tid. Då är det bättre att springa, det ger mer och det går snabbare. Jättedumt att tänka så egentligen. Supermysigt att promenera ju. Tydligt tecken på att jag börjat varva ner alltså; att jag tog en promenad.

DCIM104GOPRO DCIM104GOPRO

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Johanna
  14 juni, 2015 at 20:58

  En fråga om din GoPro: Tar den skarpa bilder också i rörelse? Kan man alltså ta bilder då man springer utan att de är suddiga som f*n? 😀

  • Reply
   Träningsblogga - Ida
   14 juni, 2015 at 21:49

   Jag har inte testat tillräckligt mkt än känner jag! När jag har sprungit med den har jag kört med timelapse då den fotar varje halv sekund, det har blivit okej bilder. Fast springer man snabbt blir det nog svårt! Kanske funkar bättre om man filmar och tar skärmdumpar ist? Vet inte… Sedan har jag ju inte nyaste modellen heller, så det blir säkert bättre med den!
   Men för vanliga löprundor då man inte springer supersnabbt funkar det bra.
   Har som sagt inte testat alla funktioner ännu, kanske blir bättre om man bara tar vanliga bilder istället för timelapse också? Hmm, tål att forskas i 🙂

 • Reply
  johdern
  14 juni, 2015 at 21:31

  Vad härligt det låter! Promenad. Mmmm… gött! Jag promenerar ALDRIG! Det tar ju, som du skrev, för mycket tid! 😀 Eller nu ljög jag, ibland promenerar jag i sällskap, bra pratform!

 • Reply
  JoHo
  14 juni, 2015 at 21:32

  Vad härligt det låter! Promenad. Mmmm… gött! Jag promenerar ALDRIG! Det tar ju, som du skrev, för mycket tid! ? Eller nu ljög jag, ibland promenerar jag i sällskap, bra pratform!

 • Reply
  Reach Your Goal
  15 juni, 2015 at 13:53

  Härligt med semester snart och skönt att varva ner 🙂

 • Lämna en kommentar

  %d bloggare gillar detta: